Son Dakika Haberler

Ankara uçağında, sohbeti, bomba alarmına neden oldu

GÜVENLİK

Erzincan Ankara uçağında 3 futbolcunun konuşmasında 'Bomba' kelimesinin geçmesi görevlileri harekete geçirdi. Uçakta bomba araması yapıldı, 3 futbolcu gözaltına alındı

Ankara uçağında, sohbeti, bomba alarmına neden oldu

Erzincansporlu 3 futbolcunun kendi arasında konuşurken 'Bomba' kelimesinin geçmesi Erzican havalimanını karıştırdı. 3 kişi arasındaki sohbeti kaptan pilota bildiren hostes, uçağın tepeden tırnağa aranmasını sağladı. Uçak gecikmeli olarak havalandı. İşte detaylar, Ankara-Erzincan seferini yapan Anadolu Jet uçağına bomba ihbarı yapıldı. 3 futbolcunun gözaltına alındığı öğrenildi.

Bunun üzerine uçak piste çekildi ve polise haber verildi. Çok sayıda terör, bomba imha ve istihbarat polisi Esenboğa Havaalanı’na geçti. Uçakta uzun süre arama yapıldı.

Yapılan aramada uçakta olumsuz durumla karşılaşılmazken, bomba ihbarı nedeniyle  3 Erzincansporlu futbolcu gözaltına alındı.

Futbolcular, "uçuş güvenliğini tehdit ve  asılsız ihbarda" bulunmaktan emniyete götürülürken, Anadolu Jet uçağı şu dakikalarda Erzincan'a hareket etti.

Öte yandan havaalanlarında güvenlik tedbirleri giderek sıkılaştırılıyor. x-ray cihazları daha hassas hale geliyor, aramalar daha detaylı yapılıyor, polis sayısı artırılıyor.

Ama tedbirler sadece bunlarla sınırlı değil. Havaalanına girdiğiniz anda nasıl konuştuğunuza da dikkat etmek zorundasınız.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.