Son Dakika Haberler

İsrail Protestosuna Polis Müdahalesi

GÜVENLİK

Muhammet BAYRAM/ ANKARA, () - ANKARA'DA bir grup, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki sert müdahalesini protesto etmek için İsrail Büyükelçiliği'nin önünde eylem yaptı. Eylem sonunda bir grup büyükelçilik binasını taşlayınca polis, biber...

Muhammet BAYRAM/ ANKARA, () - ANKARA'DA bir grup, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki sert müdahalesini protesto etmek için İsrail Büyükelçiliği'nin önünde eylem yaptı. Eylem sonunda bir grup büyükelçilik binasını taşlayınca polis, biber gazıyla müdahale edip grubu dağıttı.
Ankara'da akşam saatlerinde İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyesi bir grup basın açıklaması yaparak İsrail'in Mescid-i Aksa baskınını protesto edip, büyükelçilik bahçesine çocuk bezi attı. Büyükelçilik önünde toplanan İHH üyeleri, 'Ankara'dan Kudüs'e direnişe bin selam' sloganları atarak tekbir getirdi. 'Aksa'sız Miraç olmaz, Ankara sokaklarının Kudüslü çocuklarıyız' yazılı pankartlar ile Mescid'i Aksa baskınını protesto etti. Grup adına yapılan basın açıklamasında, İsrail'in yeni birimleri inşa etme bahanesi ile Filistin halkına zulmettiği belirtildi. Mescid'i Aksa baskınına Müslüman ülkelerden tepki gelmediğini belirten grup üyeleri, ibadethanelere kirli çizmeleri ile giren ve tahrip eden İsrail askerlerine tüm Müslüman ülkelerinin bir olarak tepki göstermesini talep etti.
Protesto eylemi sırasında grup üyeleri ile polisler arasında sık sık gerginlik yaşandı. Grubun büyükelçilik önüne geçmesine müsaade etmeyen polise İHH'lılar tepki gösterdi. Eylemlerini sonlandıran grup üyeleri dağılırken gruptan kopan birkaç kişi büyükelçilik binasını taşladı. Polis taş atanlara biber gazı ile müdahale ederek eylemcileri dağıttı. Grup daha sonra İsrail büyükelçiliği önünden ayrıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.