Son Dakika Haberler

PKK lider kadrosuna şok baskın; 30 terörist öldürüldü

GÜVENLİK

PKK'lı teröristlerin Kuzey Irak Gara kampına düzenlenen şok baskında ağır zaiyat verdirildiği ortaya çıktı. TSK açıklamasında öldürülen 30 terörist arasında örgütün üst düzey yöneticileri de bulunuyor.

PKK lider kadrosuna şok baskın; 30 terörist öldürüldü

PKK'lı teröristlerin Kuzey Irak Gara dağı eteklerindeki kampına düzenlenen hava operasyonunda ağır kayıplar verdirildiği açıklandı. 30 teröristin öldürüldüğü hava operasyonunda etkisiz hale getirilenler arasında örgütün üst düzey yöneticileri de bulunuyor. Söz konusu operasyonla ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada önemli detaylar var.

TSK'dan akşam saatlerinde gelen ilk açıklamaya göre operasyon sırasında Gara bölgesinde üstlenen hedefler imha edildi. Genelkurmay Başkanlığınca, dün Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine yönelik hava harekatı sonucunda, aralarında terör örgütünün lider kadrosunun da bulunduğu 30 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

KEŞİF VE İSTİHBARAT ÇALIŞMALARI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, alınan duyumlar, keşif vasıtaları ve insansız hava araçlarından elde edilen bilgiler ışığında, Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara bölgesinde dün icra edilen hava harekatı sonucunda, içinde bölücü terör örgütünün lider kadrosunun da bulunduğu 30 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca, dün öğle saatlerinde Gara bölgesinde tespit edilen iki hedef ateş altına alınarak imha edilmişti.

157 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonların yoğunlaştığı Hakkari Çukurca kırsalında etkisiz hale getirilen terörist sayısının toplam 157 olduğu öğrenildi.
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde devam eden operasyonda 4 Eylül tarihinde 2 uzman erbaş şehit olmuş, 5 uzman erbaş ise yaralanmıştı. Ayrıca 20 terörist de etkisiz hale getirilmişti.

Elde edilen bilgilere göre, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı en az 100 olarak belirlenirken, 3 Eylül tarihinde 33 terörist, 4 Eylül tarihinde ise 24 terörist ele geçirildi. Buna göre toplamda 100 tanesi ölü olmak üzere 157 terörist etkisiz hale getirildi.

Dün itibariyle Han Tepe bölgesinde 2 Doçka uçaksavar makineli tüfek, 7 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 Biksi makineli tüfek, 17 el bombası, 4 roketatar mühimmatı, 1 antitank mayını, 1 telsiz, 5 gaz maskesi, 5 el yapımı patlayıcı düzeneği, 1 jeneratör, 1 fırın, 5 torba amonyum nitrat, 11 kutu Biksi mühimmatı, 15 kutu uçaksavar mühimmatı ele geçirildi.

"ARTIK SAVUNMADA DEĞİL, TAARRUZDAYIZ"

Bu arada Başbakan Binali Yıldırım, dün gece Çukurca'da PKK'ya karşı operasyon düzenleyen birlikleri ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyaret sırasında Yıldırım 'Türk milletinin duaları sizinle, devletin bütün imkanları arkanızda. Bu terör belasını temizleyene kadar artık savunmada değli taarruzdayız' dedi.

Operasyona katılan skerlerle sohbet eden Başbakan Yıldırım, harekattan dönen askerlere şunları söyledi:
"Büyük iş yapıyorsunuz. Milletin duası, desteği sizinle beraber. Allah yar ve yardımcınız olsun. Milletin evlatları, vatandaşları inşaah dahga güzel günler görecek. İşiniz zor ama bir o kadar da kutsal görev yapıyorsunuz. Bu işler sona erecek buna inaniyorum. Bugün herkes bu terörün bitmesi gerektiğini düşünüyor. Kayıtsız, şartsız her duayı desteği veriyor. Zor şartlarda büyük tehlike altında vatan savunması yapıyorsunuz. Dolayısıyla hükümet olarak sizlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, bu operasyonda sizin moral değerlerinizi en üst seviyede tutmak bizim birinci vazifemiz.
Etrafımızda maalesef bir tezgahla karşı karşıyayız, kuşatmayla karşı karşıyayız. Bizimle mertçe mücadele edemeyenler bu alçak terör örgütünü kullanmak suretiyle enerjimizi azaltmaya çalışıyorlar. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra terörle mücadelede yenidbir yol haritası ortaya koyduk. Savunmada değil, taarruzdayız. Hangi taşın altında, hangi mağarada bu alçaklar varsa, onları bulup etkisiz hale getireceğiz. Bunu yapmazsak bu tehidtle yaşamak mecburiyetinde kalacağız. Alınması gereken tedbirler de var. Baskın yememeniz için, bütün alınması gereken emniyet tedbirlerini de temin ediyoruz. Özellikle bu mücadelenin sonuç vermesinin şartı budur. Buna yönelik kapsamlı bir çalışmayı başlattık. Kısa sürede buraları kontrol altına alacağız ki ondan sonra bütün gücümüzü yurt içindeki bunları kümelendikleri 10-12 yer var. Bu yuvalara girmek suretiyle memlektimizi yıllardır meşgul eden bu alçak terör örgütünü hizaya getireceğiz. Bütün millet sizin duacınızdır, sizler sayesinde insanlar evlerinde rahat uyuyorular."







 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.