Son Dakika Haberler
2022-04-14 15:06:53

İsrail Devlet Başkanı'nın iftar yemeği

Rafael Sadi

arvisadi2@gmail.com 14 Nisan 2022, 15:06

İSRAİL DEVLET BAŞKANI'NIN İFTAR YEMEĞİ

Rafael Sadi

İsrail Devlet Başkanı  Yitshak Herzon dün akşam Cumhurbaşkanlığı konutunda  ülkedeki İmamları , Müslüman Milletvekillerini , belediye reislerini devlet adamları ve görevlilieri ile Yahudi ,Dürzü  dinine mensup din adamları ile yabancı misyon şeflerini ağırladı.

Selam Aleykum ve Rahmet Ullah Ul Berekatu.

İslam Dünyasının Yakından veya uzaktan olan Kardeşlerimim ve kız kardeşlerimiz.(Yakın kardeşlerimiz Bu topraklarda yaşayanlar uzak kardeşlerimiz ise  Körfez Ülkelerdeki kardeşlerimiz olsa gerek)

Hoş Geldiniz.Ramadan Ganna ve Farahla ve Ahla Ramadan.Ahlan ve Sahlan. Ahlan ve Sahlan Beytikum. Bayıt Rais aul Devlet ul kol İsraeli. Uzavcami Mihal Hauva (son sözcük ibranice  Sevgili eşim)

Sözcüklerin yarısı Türkçe kökenli diğer yarısı ise ibranice kökenli ve alt yazı olmadan da tercüme edilebiliyor. Mihal ve ben bu kutsal günde İftar sevabını birlikte yerine getirmekten sizleri Başkanlık konutunda  ve her İsraillinin Evi olan bu konutta ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Yeni dostlar ile buluşup tanışmaktan ve eski dostlar ile tekrar  bir arada olmaktan da  keyif alıyoruz. Kalben ve Ruhen Gerçekten dostlar ile uzun yıllar bir arada olmak çok güzel.

İftar yemepinde birlikte olduğumuz ilk kez değil bu konuttaki ilk iftarımız da değil . Ancak bu gecenin ağırlayan İsrail Devletinin Başkanı  Bütün İsraillilerin Başkanı  her dinden ve etnik kökenden olan Yahudilerin Müslümanları  Hristyanların  Dürzülerin Bedevilerin ve Çerkezlerin  Devlet Başkanı olarak sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum.

Hoşgeldinin konuşmasında  Herzoğ davetlilere  düzgün bir Arapça ile   Ramazan bayramını  kutladı ve oruçlarının Allah tarafından kabulünü diledi.

Başkan herzog aynı zamanda  basında çıkan ve İsrail'in Tapınak Dağında Müslümanları Kurban etme niyetinin doğru olmadığını ve bu haberlerin toplumlar arasındaki dostluk çabalarını  bozmaya yönelik sahte haberler olduğunuun altını vurguladı.

Başkan Herzog ve diplomatik personel temsilcileri yemekte

( Fotoğraf: Amos Ben Gershom, GPO)

Ba;kan, güvenlik güçleri temsilcileriyle yemekte

( Fotoğraf: Amos Ben Gershom, GPO )

 

Başkan Herzog ve eşi Michal futbolcular ile yemeğe davet edildi

( Fotoğraf: Amos Ben Gershom, GPO )

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.