Son Dakika Haberler
2014-09-04 01:36:00

Oya Bain yazdı : Kimlere oy vereceğiz?

Oya Bain

04 Eylül 2014, 01:36


Amerika Sandy Kasırgası ile yatıp kalkerken, bu ülkede yaşayan Türklerin en önemli gündemi 6 Kasım başkanlık seçimleri.

Amerika Sandy Kasırgası ile yatıp kalkerken, bu ülkede yaşayan Türklerin en önemli gündemi 6 Kasım başkanlık seçimleri. AATA bu konuda vatandaşların mutlaka oy kullanması için sürekli çağrıda bulunurken "Kime oy verelim" sorusuna cevabı Oya Bain verdi.

www.turkishny.com adresinde bir makale kaleme alan Oya Bain ABD yaşayan ve oy kullanacak olan Türklere seslendi.
İşte Oya Bain'in yazısı:

Kimlere oy vereceğiz



Bu günlerde Washington'da Başkanlık seçimleri konusu devamlı baş sayfalarda.

Biz Türklere Amerikan Başkanlık seçimi ne ifade eder? Bu konuya Amerika da oturan Türkler iki açıdan bakar:

1.Türkler ve Türkiye için ne demek?

2. Amerika için ne demek?

Hangisi daha ağır basıyor? Duruma iki açıdan bakalım: İlk refleks olarak adayların Ermeni/Rum politikasına bakıyoruz. Tecrübe ile öğrendik ki başkanlar seçildikten sonra Amerikanın belirli dış politikasını güdüyorlar ve bu politikada Ermeni jenosit iddialarına yer yok.

Öbür taraftan Amerikan başkanın genel dış politikası Türkiyeyi çok daha fazla etkiliyor. En kötü bir misal Bush'un Irak harbi ve Türkiye ye verdiği zararlar. Şimdi İran'a savaş açmak konuşuluyor. Obama belli ki Amerika'yı yeni savaşlara sokmak istemiyor. Romney'in etrafında ise "neoconlar" dolaşıp duruyor. Neoconların dar ve faşist tutumunu biliyoruz: Dünya problemlerini harp ile çözmek, dünyada Amerikan üstünlüğünü ne pahasına olursa olsun muhafaza etmek. İran'a karşı açılan bir savaşın Türkiye ye ne kadar zarar getireceğini de biliyoruz.

Geçen akşam Joe Biden'i dinlerken eski günleri hatırladım. Sene 1974. Türkiye'nin Kıbrıs çıkartması Türk Kıbrıslıları korkunç ölümlerden kurtarmış. Senatoya yeni seçilmiş Joe Biden o senelerde en aşırı terimlerle Türkleri yerden yere vururdu.

(Aslında Joe Biden'den beter, Amerikan gazetelerinde Güney Kıbrıslı eşeklerin haline üzülen yazılar çıkmıştı. Vahşice öldürülen Türklerin bahsi geçmezdi).

Şimdi Joe Biden ya hakikaten Türkleri anladı veya Başkan yardımcısı olarak Amerikanın politikasına uyuyor.

Onun yanında Paul Ryan'a baktım. Ermeni tasarılarının baş savunucusu.

Obama seçilmeden evvel Samantha Powers diye aşırı ve ön yargılı bir kadını baş danışman olarak kullanıyordu. Kadın başka alanlarda da saçmaladığı için danışmanlıktan çıkarıldı.

Mitt Romney Ermeni kozunu daha kullanmadı ama seçim o kadar başbaşa gidiyor ki çok yakında Ermenilere geçmişteki diğer başkan adayları gibi "jenosit"i tanıma sözü verebilir.

Yavaş yavaş anlıyoruz ki Amerikan başkanları seçildikten sonra Ermeni problemi küçülüyor. Amerikanın Türkiye politikası çok daha büyük boyutlarda gelişiyor. Biden/Ryan tartışmasında Türkiyenin ismi Suriye ile ilgili olarak müspet bir şekilde geçti.

Fakat bu durum bölgemizde iki senede bir seçilen Temsilcimiz, eyaletimizde 6 senede bir seçilen Senatorlerimiz için geçer değil.

Ermeni/Rum meseleleri bu seçimlerde çok daha önemli bir rol oynuyor. Bu Temsilcilerin ve Senatörlerin Kongrede Türkiye aleyhinde tasarı üretme potansiyelleri var.

Türk ve Azeri toplumu için asıl önemli olan vatandaş olanların oylarını kullanmaları."Benim oyum ne fark eder" zihniyetinden çıkmaları.

Çeşitli eyaletlerden ATAA ya devamlı sualler geliyor. Eyaletimizde/bölgemizde kime oy verelim diye soruluyor.

Gayri siyasi bir kuruluş olarak ATAA bir politikacıyı açık destekliyemez. Fakat bilgi verebilir, toplumu eğitir.

Ermeni ve Rum tasarılarını destekleyen Temsilciler ve Senatörler listesi hazırlayalım diye düşünüyorduk.

 Aslında hiç lüzum yok.

Cevaplar hazır.

"Armenian National Committee of America" diye web'de bakın. ANCA diye kısaltılan bu kuruluş ANKA kuşu gibi yardıma geldi.

Legislative Center'a
tıklayın.

"Congressional Report Cards"'a girin.

Eyaletinizin ismini koyun.

A ve B almış temsilcilerden ve senatörlerden uzak durun. Dostlarınıza, ailenize, muhitinize de söyleyin.

C ve F almış politikacıları dostumuz sayın.

Armenian Caucus listesine girin-hepsinden uzak durun. Paul Ryan Caucus'da.

ATAA defalarca toplumu oy vermek için kayıt olmalarını teşvik eden mesajlar yolladı.

Aşağıda tekrarlıyorum:

Dear ATAA members and friends of Turkey:

United States Presidential and Congressional Elections will be held on Tuesday, November 6, 2012, probably at the elementary or junior high school closest to your home.

For U.S. citizens it is a constitutional right and a civic duty to vote in local, state and federal elections. But, all US citizens must register in order to vote. ATAA urges Turkish Americans who are U.S. citizens to use the ATAA - Pax Turcica free online Service to register to vote in the upcoming elections. Please register at the following site:

//paxturcica.capwiz.com/election/register_vote/

The ATAA - Pax Turcica Service allows you to complete voter registration in your state of residence* in four easy steps:

1. Select your State

2. Enter the Required information

3. Print your Voter Registration Application. (Requires Adobe Acrobat)

4. Mail your Voter Registration to the Registrar of your Local Elections Office

* NOTE: Residents of North Dakota and Wyoming are not permitted to use this form. New Hampshire town and city clerks will accept this application only as a request for their own mail-in absentee voter registration form. Please review the additional ınformation on who can use this application to register to vote. If you or your family are stationed away from home in the U.S. military, please register here. If you are not in the military and live overseas register here.

Hepinize 6 Kasım seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.