Son Dakika Haberler

Fenerbahçe geçen yılın şampiyonu Real Madrid'e acımadı.

Spor

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Turkish Airlines Euroleague A Grubu 3. hafta maçında son Euroleague Şampiyonu Real Madrid’i konuk etti.

 


Fenerbahçe geçen yılın şampiyonu Real Madrid'e acımadı.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Turkish Airlines Euroleague A Grubu 3. hafta maçında son Euroleague Şampiyonu Real Madrid’i konuk etti. Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanan maçta son şampiyona karşı baştan sona üstün bir oyun sergileyen sarılacivertliler maçı  77-66 kazandı ve gruptaki ikinci galibiyetini elde etti. 

 Fenerbahçe maça Ekpe Udoh, Kostas Sloukas, Bogdan Bogdanovic, Jan Vesely ve Nikola Kalinic beşi ile başladı. 

Maç karşılıklı basketlerle başladı. (4-4)  Oyundaki temposunu arttıran Obradovic’in öğrencileri Ekpe Udoh, Kostas Sloukas ve Bogdan Bogdanovic 6 sayı buldu ve skoru 10-4’e getirdi. (06:05) Bogdan Bogdanovic’in elinden bir üçlük bulan Fenerbahçe televizyon molasına da 13-9 önde gitti.  Periyodun sonlarına doğru Nocioni ve Fernandez ile   etkili olan İspanyol ekibi 18-18’de eşitliği yakaladı. Ekpe Udoh’un basketi ile çeyrek 20-18 üstünlüğümüzle tamamlandı. Ekpe Udoh bu periyotta 9 sayı üretti. 

İkinci periyoda iyi başlayan Fenerbahçe Bobby Dixon ve Datome ile art arda bulduğu basketlerle 29-20 öne fırladı. (07:38) Bu anlarda rakibine kolay sayı şansı tanımayan Obradovic’in öğrencileri, Antic ile serbest atış çizgisinden iki sayı buldu.  (31-22) Rodriguez ve Reyes ile sayı bulan konuk takıma yanıt Jan Vesely’den geldi. (35-27) Ayon’un basketine Datome ile cevap veren Fenerbahçe, son topta rakibine sayı şansı vermedi ve soyunma odasına 39-32 önde gitti. 

İlk yarı skor dağılımımız: Udoh 9, Datome 7, Vesely 6, Bogdanovic 5, Sloukas 4, A.Muhammed 4, Antic 2, Kalinic 2 

Etkili oyununu üçüncü periyoda da tFenerbahçez, Bogdaovic’in uzak mesafeden kaydettiği üçlükle farkı 44-34’e taşıdı. (08:37) Bu dakikalarda art arda oyuncularımıza çalınan faul düdükleri ve gelen top kayıbı sonrasında Ayon ile 2 sayı bulan konuk ekip skoru 45-37’e getirdi. (07:07) Datome ile suskunluğunu bozan Fenerbahçe Udoh ve Bogdanovic’in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla farkı on üç sayıya çıkardı. (50-37) Udoh’un basketiyle çeyrekteki ilk 5 dakikalık bölümü 52-40 önde geçen Fenerbahçe, Llull’un iki üçlüğüne engel olamadı ve skor 52-45’e geldi. (04:26) Bu dakikalarda rakip potada Datome ile etkili olan ekibimiz karşısında Reyes ile basket faulden 3 sayı üreten Real Madrid skoru 58-50’e getirdi. Kalan dakikalarda Barış Hersek ile etkili olan ekibimiz son çeyreğe 63-56 önde gitti. 

Son çeyrekte skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe periyottaki ilk 5 dakikalık bölümü 69-60 önde geçti. Hızlı gelişen atağımızda önce Kostas Sloukas, ardından Vesely ile 4 sayı üreten ekibimiz skoru 73-62’ye taşıdı. (03:33) Kalan dakikalarda da rakibin maça ortak olmasına izin vermeyen ekibimiz karşılaşmadan 77-66 galip ayrıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.