Son Dakika Haberler

Taraftar, yönetim, teknik kadro şokta, 6-0 kolay unutulmaz

Spor

Dinamo Kiev karşısında aldığı 6-0'lık ağır mağlubiyetin ardından Beşiktaş'ta taraftar isyanda. Futbolcular hakemi suçlarken Teknik Direktör Şenol Güneş önemli açıklamalarda bulundu.

Taraftar, yönetim, teknik kadro şokta, 6-0 kolay unutulmaz

Beşiktaş Dinamo Kiev maçının ardından alınan 6-0 ağır mağlubiyetin ardından teknik direktör Şenol güneş "Başarısızlık var, kötü sonuç var. Sorumlusu benim" dedi. Maçın ardından hakeme yönelik sert eleştiriler gece boyunca devam ederken, futbolcular maç konusunda başarısızlığını bir türlü kabul etmedi.



Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibine 6-0 yenildikleri maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Bu şekilde kaybetmek bizi çok üzdü, böyle bir skoru hak ettiğimizi düşünmüyorum" diyen tecrübeli teknik adam, hakemi eleştirerek devam ettiği konuşmasında şunları söyledi;

"Ağır söz söylemek benim için doğru olmaz. Konuşmama hakkımı kullanıyorum. İstanbul'daki maçta Alman hakemin vermediği penaltı, böyle bir

penaltı veren hem de Napoli maçında verilen penaltıyı görürseniz başka yerlere gider. Bir söz söyleyip hata yapmak istemiyorum. Söyleyeceğimiz söz, yapacağımız hareket bize yeni zararlar verir. Kabus gibi bir gece yaşandı. Kararlara bakarsak görürüz. Bir söz söyleyip de ceza almak istemiyorum."

Güneş, bir yılın emeğini kaybettiklerini sözlerine ekleyerek, "Bütün bunları tecrübe etmek acı oluyor ama yaşanıyor. Bir an önce toparlanmak gerekiyor. Başarısızlık var, kötü sonuç var. Sorumlusu benim. Hiçbir oyuncuya eleştiri yapamam. Sadece gereksiz hata yaparak takımı eksik bırakmak ve kontrolü yitirmek konusunu düzeltmek zorundayız" dedi.

Bu arada Ukraynalı bir basın mensubunun, Beşiktaşlı taraftarların olay çıkardığı yönündeki soruya tepki gösteren Şenol Güneş, "Sahada utandıran durumu siz yazabiliyor musunuz? Olmayan penaltı pozisyonunu gördüm. Arkamda gözüm yok, sahaya bakıyorum. Siz sahaya bakarken demek ki tribüne bakıyordunuz" ifadelerini kullandı.



BECK: "PENALTI KARARI YANLIŞ, KIRMIZI KART KARARI YANLIŞ"

Beşiktaşlı futbolcu Andreas Beck, Dinamo Kiev maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Alman futbolcu, kariyerinde hiçbir zaman hakemler hakkında konuşmadığını belirterek, "Ama öyle bir şey yaşandı ki konuşma gereği hissediyorum. Hakemin verdiği karar tamamıyla yanlış. Penaltı kararı yanlış, kırmızı kart kararı yanlış. Bu kadar önemli maçta böyle bir kararın alınmış olması üzücü, kızgınlık verici. Zaten o dönüm noktasıydı. Ondan sonra yapacak bir şey kalmadı" ifadelerini kullandı.

Kendisine verilen kırmızı kartta lehine karar beklediğini kaydeden Beck, "Topa doğru koşuyordum. Rakip omzumdan temas etti. Haliyle hızlı koştuğunuzda omuz temasında ister istemez düşerseniz. Hakem düdük çalınca lehimize karar verdiğini düşündüm. Penaltıyı verdi ve şaşkınlık yaşadım. Üstüne kırmızı kart verince daha büyük bir şaşkınlık yaşadım" dedi. Beck ayrıca yenilgiden dolayı çok üzgün ve kızgın olduklarını dile getirdi.

REBROV: "BEŞİKTAŞ KAYBETMEYİ HAK ETMEDİ"

 UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında Beşiktaş'ı 6-0 yenen Dinamo Kiev'in teknik direktörü Sergiy Rebrov, karşılaşma sonrası basın toplantısında konuştu.

Beşiktaş'ın takım halinde oynayarak maça başladığını ifade eden Rebrov, "Beşiktaş mücadeleyi kaybetmeyi hak etmedi" diye konuştu.

Kendileri açısından güzel maçlardan birini ortaya koyduklarını dile getiren teknik adam, "Önceki maçları da kazanabilirdik ama maalesef olmadı. İyi maç ortaya koyduk" dedi.

Hakem Craig Thomson'un yönetimini değerlendiren Rebrov, "Kırmızı kart oldu. Ben adaletsizlik olduğunu görmedim. Haksızlık yaptığını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.



İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ RİCHARD MOORE'DAN HAKEME TEPKİ

 "Genellikle hakemleri şikayet etmiyorum ama bu akşam...ve bir vatandaş!"

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Dinamo Kiev - Beşiktaş maçının hakemine tepki gösterdi.

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında deplasmanda Dinamo Kiev'e 6-0'lık skorla mağlup oldu. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da, Beşiktaşlı 2 futbolcuya kırmızı kart gösteren ve bir de penaltı çalan maçın hakemi İskoçya Futbol Federasyonu'ndan Craig Thomson'a tepkisini Twitter hesabından gösterdi.

Moore, "Genellikle hakemleri şikayet etmiyorum ama bu akşam...ve bir vatandaş!" ifadelerini kullandı.

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GECENİN SONUÇLARI

 Paris Saint-Germain, Arsenal, Napoli, Benfica, Barcelona, Manchester City, Atletico Madrid ve Bayern Münih tur atladı

Beşiktaş yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 6. ve son grup maçlarının ardından Arsenal, Paris Saint-Germain, Napoli, Benfica, Barcelona, Manchester City,

Atletico Madrid ve Bayern Münih son 16 turuna yükseldi.

Şampiyonlar Ligi'nde A, B, C ve D gruplarında 8 karşılaşma oynandı. Temsilcimiz Beşiktaş, B Grubu'ndaki 6. ve son maçında konuk olduğu Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e 6-0 mağlup oldu ve üst tura çıkma fırsatını tepti. Bu sonuçla, siyah-beyazlılar UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Gruptaki diğer maçta Benfica, evinde İtalyan Napoli'ye 2-1 yenildi. Napoli bu sonuçla grubu lider tamamlarken, Benfica ikinci sırada yer aldı ve iki takımda üst tura yükseldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir üst turu garantileyen Barcelona, C Grubu 6. maçında sahasında Alman ekibi Borussia Mönchengladbach'ı 4 - 0 mağlup etti. Milli futbolcu Arda Turan 3 gol, 1 asistlik performansı büyük alkış topladı.

Camp Nou'da oynanan maçta 16. dakikada Lionel Messi'nin attığı golde Arda Turan asisti yaparken, gollerini de 50, 53 ve 67. dakikalarda kaydetti. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Arda, 74. dakikada tribünlerin alkışları altında oyundan alındı.

Son hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle;

A GRUBU:

Basel (İsviçre) - Arsenal (İngiltere): 1-4

Paris Saint-Germain (Fransa) - Ludogorets (Bulgaristan): 2-2

B GRUBU:

Dinamo Kiev (Ukrayna) - Beşiktaş (Türkiye): 6-0

Benfica (Portekiz) - Napoli (İtalya): 1-2

C GRUBU:

Manchester City (İngiltere) - Celtic (İskoçya): 1-1

Barcelona (İspanya) - Borussia Mönchengladbach (Almanya): 4-0

D GRUBU:

Bayern Münih (Almanya) - Atletico Madrid (İspanya): 1-0

PSV Eindhoven (Hollanda) - Rostov (Rusya): 0-0
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.