Son Dakika Haberler

Türk Uzay Ajansı yasasını bekliyor

Teknoloji

Türk Uzay Ajansı Kurumu'nun kurumsal kimliğine yönelik çalışmalar son aşamaya geldi. Şimdiye kadar TÜBİTAK, Ulaştırma Bakanlığı, TSK ve üniversiteler tarafından birbirinden bağımsız olarak yürütülen uzay araştırmaları için en önemli merkez yakında TBMM gündemine geliyor.

Türk Uzay Ajansı yasasını bekliyor
Türkiye, uzayın kapısını aralayacak kurumsal çalışmalara başlamak için önemli bir adımın eşiğinde. Türk Uzay Ajansı Kurumu'nun kurumsal kimliğine yönelik çalışmalar son aşamaya geldi. Şimdiye kadar TÜBİTAK, Ulaştırma Bakanlığı, TSK ve üniversiteler tarafından birbirinden bağımsız olarak yürütülen uzay araştırmaları için en önemli merkez yakında TBMM gündemine geliyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, uzay ve havacılık alanında çalışmaları tek elden yürütmek için Türk Uzay Ajansı'nın yakında faaliyete geçeceğini söyledi.

30 YILLIK RÜYA TÜRK UZAY AJANSI


Türkiye'nin milli imkanlarla uzaya açılma projesenin en önemli merkezi olarak kurulacak olan TSA (Turkish Space Agency) bu konuda TÜBİTAK'ın kendi imkanlarıyla geliştirdiği tüm projeleri yüklenecek. TÜBİTAK'ın uzay çalışmaları konusundaki birikimi üzerine kurulacak olan ajansa üniversitelerin de desteği sağlanacak. Milli uydu üretim, rasat, uydu fırlatma ve uydu kontrol sistemleri üzerine yoğunlaşacak olan TSA için Türk Silahlı Kuvvetleri'nden de destek alınacak.
Türkiye'nin uydu fırlatma, roket üretimi, roket yakıtları, uydu kontrol sistemleri, uydu tasarımı gibi alanlarında elde ettiği birikimleri uygulanabilir hale getirecek olan ajans önce Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde gelişimini tamamlayacak, daha sonra TÜBİTAK gibi özerk yapıya kavuşturulacak,
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.