BEYNİNİZ BU PARAZİT TARAFINDAN ELE GEÇİRİLMİŞ OLABİLİR

  Gazeteci Sıtkı Uluç’dan öğrendiğimize göre, “CIA de senelerdir, Uyuyan Güzel kod adlı bir araştırma operasyonu yürütülüyor. Amaç insan beyninin uzaktan kumandası, yönetilmesi ve yönlendirilmesi. Pentagon bu operasyon hakkında hiçbir teknik bilgi vermiyor. Açıklama şu: Bugün ABD Başkanı bile bu araştırmalarla ilgili bilgi alamaz.
  CIA, bu operasyonda hangi aşamada bilmiyoruz ama parazit dediğimiz bazı canlıların en üst aşamada olduğunu biliyoruz.
  Üstelik bu parazitler doğrudan hedef canlının beynine girerek operasyon yapıyorlar. Hedef canlının beyin kontrolünü ele geçiriyorlar.
  Yani bu parazitlerle koskoca CIA yarışamıyor.
                                                                 ***
  Hayır, yanlış anlamayın seçmenlerin beynini ele geçiren politikacılardan ya da müşterilerine zihin kontrol operasyonu yapan reklamcı-pazarlamacılardan söz etmiyorum.

                                                                ***
   Leucochleridium varidae adlı parazit, Amazonlarda yaşayan bir sümüklüböcek tarafından yeniliyor. Ama ardından parazit sümüklüböceğin sinir sistemine yerleşerek beynini ele geçiriyor. Yani sümüklüböceğin beynine format atıyor. Sümüklüböceği kendi neslini sürdürmek için yönlendirmeye başlıyor. Normalde gölge ağaç altlarını seven sümüklüböcek ağaçlara tırmanmaya başlıyor. Sümüklüböceğin kafası büyüyor ve kabuğuna geri çekilemez hale geliyor. Başındaki dokungaçlarını renkli birer kurtcuk görünümüne çeviriyor ve sürekli kurtcuk misali hareketler yaptırıyor. Parazitin amacı salyangozu bir kuşun fark etmesini sağlamak. Kuş, salyangozun dokungacını kurtcuk zannediyor ve yiyor. Parazit böylece neslini sürdürebilmek için en ideal yer olan kuşun bağırsağına geçmiş oluyor. Kuş binlerce parazit yumurtasını dışkı yoluyla tüm ormana yayıyor. Kuşun dışkısı ile beslenen salyangozun beynini, yeni parazitler ele geçiriyor ve böylece neslini sürdürüyor.
                                                                ***                                                                  
  Toksoplazma gondii denilen, sıtma parazitinin yakın akrabasının insan beyninde kontrolü ele aldığına dair ciddi kanıtlar var.
  Bu sektörde çalışan başka parazitlerde var. Onları başka yazılarda inceleyeceğiz.
                                                                ***
  Toksoplazma (kısaca Tokso diyelim) dünyanın bilinen en yaygın insan paraziti. Dünya nüfusunun yaklaşık yarısı bu paraziti taşıyor. Parazit tüm memeli canlılara bulaşabiliyor ancak yalnızca kedilerde üreyip çoğalabiliyor. Parazitin yumurtaları kedi kakası ile yayılıyor. Eğer yumurtalar nemli toprağa düşerse 18 ay canlı kalabiliyor. Bu parazitin topraktan sıçan veya fareye geçme olasılığı oldukça yüksek. Kedi bu sıçan veya fareyi yerse, parazit kediye geçiyor ve yaşam döngüsünü devam ettiriyor.
                                                                ***
  Tokso paraziti taşıyan farelerde davranış değişikleri başlıyor. Çünkü parazit yaşam döngüsünü sürdürebilmek için beynini kontrol altına aldığı farenin kediye yem olmasını istiyor. Bunun için farede dikkat azalması, kediden korkmama gibi davranışlar geliştiriyor. Evet, yanlış duymadınız; Tokso paraziti taşıyan fareler kediden korkmuyor.
Tokso paraziti, insanlara ise sığır, koyun gibi hayvanların az pişmiş etleriyle bulaşıyor. Çünkü bu hayvanlar tokso paraziti taşıyor. Ayrıca kedi pisliği bulaşmış toprakla uğraştıktan sonra elleri ve sebzeleri iyi yıkamamak ta aynı sonucu doğuruyor.
                                                                ***
  Parazit vücuda girdikten sonra beyne yerleşip gizleniyor. İnsan beyni de fare beyniyle aynı kimyasalları kullanıyor. Urfa’da olmadığı için İbrahim Tatlıses’in gidemediği Oxford Üniversitesi’nin yaptığı araştırmalar, tokso taşıyan insan beyninde de birtakım değişikler olduğu tezini doğruluyor.
                                                                ***
  Öte yandan başka araştırmalarda, tokso taşıyan insanların dikkat sürelerinin azaldığını, daha çok trafik kazası yaptığını ortaya koyuyor. Maryland’deki Stanley Tıp Araştırmaları Enstitüsü’den Fuller  Torrey ve ekibi şizofrenlerin büyük bir kısmının kedisi olduğuna ve tokso paraziti taşıdığına dikkat çekiyor. Ayrıca şizofreni ilaçlarının tokso parazitine zarar verdiği anlaşıldı. Bu durum şizofreni hastalığını yapan etkenlerden birinin tokso paraziti olduğu anlamına geliyor. Yani parazit insan beynini ele geçiriyor.
                                                                ***
  Parazit uzmanı Richard Holliman’a göre bu parazitle enfekte olmuş kişilerin hızlı reaksiyon gerektiren işlerde çalışması engellenmeli. Örneğin uçak pilotları, otobüs sürücüleri, makine operatörleri…
                                                                ***
  Parazitsiz günler dileğiyle…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.