Çin'de 2 milyon 120 bin yıl önceye ait kalıntı keşfedildi!

Türkiye Göbeklitepe Kazılarını konuşurken, Çin ve İngliiz bilim insanları geçmişi en az 2 milyon 120 bin yıllık ilk insana benzeyen canlılara ait kalıntılar buldu.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 07:53
Çin'de 2 milyon 120 bin yıl önceye ait kalıntı keşfedildi!






Çin'de 2 milyon 120 bin yıl önceye ait kalıntı keşfedildi!


Çinli ve İngiliz bilim insanlarından oluşan ortak araştırma ekibi, Shaanxi eyaletinin Xi'an kentindeki Lantian ilçesinde paleolitik (eski taş çağı) döneme ait bir kalıntı keşfetti.

Söz konusu alanla ilgili araştırma sonuçları İngiltere'de yayımlanan Nature dergisinde açıklandı. Tezin Çinli yazarı Zhu Zhaoyu, yapılan keşif sayesinde bölgede hominin adı verilen insanımsı canlı yerleşiminin 500 bin yıl geriye götürüldüğünü belirtti.

Böylece Shangchen adı verilen paleolitik kalıntılar, Afrika dışında bilinen en eski hominin izlerinden biri oldu.

Söz konusu araştırma Çin Bilimler Akademisi'den araştırmacı Zhu Zhaoyu ve Huang Weiwen, İngiltere Ulusal Bilimler Akademisi'nden Robin Dennell ve Çin'deki 10'dan fazla bilimsel araştırma kuruluşundan araştırmacıların katılımıyla 13 yıl içinde tamamlandı.

KAYNAK: Çin Uluslararası Radyosu 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Konyalı Kadir Kapıcı 2018-09-23 12:22:12

İnsan yaratıldı darvin teorisi coktu hadi bakalım Allah vardır diyoruz ama gelde anlat