Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiler

19 Ekim 2016 Çarşamba 06:23
Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiler






WALT Disney'de Twitter’ı satın almaktan vazgeçti..
Twitter’daki trollerin ve rahatsız edici iletişim tarzının Disney’in aile imajına zarar vereceği korkusuyla şirketin teklif vermeme kararı aldığı ifade ediliyor. Kaynaklara göre, Twitter yöneticileri Disney yönetimine şirketi anlatan bir sunum bile yaptı. Bünyesinde ABC ve ESPN gibi dünyaca ünlü TV kanallarını da barındıran şirketin Twitter’ı alma opsiyonunu ciddi ciddi değerlendirdiği hatta JPMorgan Chase ve Guggenheim Partners’ı bu konuda yetkilendirdiği belirtilmişti.


Başa çıkmakta zorlandığı troller son durumda Twitter’a 3.5 milyar dolara mal oldu. Şirketin hisseleri Microsoft, Salesforce, Verizon, Walt Disney ve Facebook’un ilgilendiği iddiasıyla 23 Eylül’de yüzde 21’in üzerinde prim yapmıştı. Taliplerin çekilmesiyle piyasa değeri 3.5 milyar dolar eriyerek 12 milyar doların altına indi. Salesforce CEO’su Marc Benioff, kısa süre önce Twitter için ‘işlenmemiş elmas’ demişti. Ancak troller nedeniyle mücevheri parlatmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Walt Disney de Twitter’ın marka imajına zarar vermesinden korktuğu için tekliften vazgeçtiğini açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde 602 milyon dolar ciro elde eden Twitter’ın net zararı ise 107 milyon doları bulmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.