Yerli güneş paneli üretimi için kritik karar

Türk tipi güneş panallerinin en kritik parçalarını üretecek tesisin temeli Niğde Bor'da atıldı. Tesiste 100 Mwp gücünde güneş paneli hücreleri üretilecek.

08 Mayıs 2016 Pazar 00:49
Yerli güneş paneli üretimi için kritik karar






Yerli güneş paneli üretimi için kritik karar

Türkiye milli imkanlarıyla güneş panellerinin en kritik parçası olarak bilinen Güneş Hürce Üretim tesisinin yapımına başlıyor. Türk tipi güneşten elektrik üretim panellerinde kullanılacak olan silisyum, ingot, wafer, hücre ve model üretimi konusunda Niğde Bor'da önemli bir yatırımın temeli atıldı. Güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda dışa bağımlılığı bitirmeyi amaçlayan yatırımın yer aldığı tesisler 100 Mwp kapasiteli  güneş hücreleri üretecek.


BOR'DAKİ YATIRIM DIŞA BAĞIMLILIĞI BİTİRECEK

Türkiye'nin temiz enerji potansiyeline katkı sağlayacak 100 MWp kapasiteli Güneş Hücresi Üretim Tesisinin temeli atıldı.
Eko Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi (EKORE) tarafından, Türkiye'nin temiz enerji potansiyeline katkı sağlayacak 100 MWp kapasiteli GüneşHücresi Üretim Tesisinin temeli atıldı.

Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinde EKORE'ye tahsis edilen 32 bin metrekarelik alanda inşasına başlanan üretim tesisi ilk safhada 100 MWp hücre üretim kapasitesi ile çalışacak. Tesisin kapasitesi ek yatırımlarla zamanla katlanarak uzun vadede minimum 600 MWp kapasiteye çıkartılacak.

EKORE Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Süzer ise güneş enerjisinden elektrik üretmek için en maliyetli kalemi olan güneş paneli ve bu panelin kalbinin de güneş hücresi olduğuna işaret etti.

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa üretim sürecinin kalbi sayılan hücre ve wafer üretimini bu tesiste gerçekleştireceklerini ifade eden Süzer, "Biz kendi kumumuz ile başından sonuna kadar silisyum, ingot, wafer, hücre ve model üretimini gerçekleştirerek sonunda Türk güneş panelini kendi kaynaklarımıza sağlamış olacağız. Bunu yapmamız demek enerji bağımsızlığı ve milli güvenlik için çok önemli."ifadelerini kullandı.

Törenin ardından davetliler, temelin atılacağı alana geçti. Burada baret ve önlük giyen protokol üyeleri düğmeye basarak iş makinelerinin çalışmalarını başlattı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.