Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Valiliği'nde il brifingi aldı. Güvenlikle ilgili konuların ağırlıklı olarak değerlendirildiği brifingde, hafta içinde meydana gelen terör saldırısının da kapsamlı şekilde ele alındığı bildirildi. Valilikte basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 4,5 saat süren brifing sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan, 'Türkiye genelinde güvenlik tedbirleriyle ilgili çok önemli, kapsamlı değişimlere ve ek tedbirlere gidiyoruz' dedi.

Son zamanlarda artan terör olaylarının ardından haklı olarak istihbarat örgütlerimize, devletin başında bulunan bürokrat ve siyasilere sürekli eleştiriler yapıyoruz. Ne diyoruz yeterli istihbarat yok. Türkiye’nin her köşesinde teröristler cirit atıyor. Sınırlarımızda yeterli denetim yok. Önüne gelen ülkemize giriyor deniyor. Belki haklıyız, belki haksız bu konuda bir şey demiyorum. İstihbaratın zafiyeti vardır veya yoktur demiyorum bazı hatalar olabilir. Çünkü, ülkemize 2,5 -3 milyona yakın mülteci girmiş. Buna paralel olarak ülkemizin Doğu ve Güneydoğusundan kaynaklanan hatta merkezi haline gelen PKK terör örgütünün aktifliğini unutmayalım. Bu kadar aktif bir hatta mutlaka istihbaratın zayıflığından bahsedilmesi normaldir. Son zamanda yaşanan olayların ardından hafta sonu Başkent Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında bazı bakan ve üst düzey bürokratların katılımı ile üst düzey güvenlik zirvesi toplanarak Başkent Ankara başta olmak üzere 81 ilimizde uygulanacak ve alınacak güvenlik önlemleri tartışıldı. Toplantı öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Valiliği'nde il brifingi aldı. Güvenlikle ilgili konuların ağırlıklı olarak değerlendirildiği brifingde, hafta içinde meydana gelen terör saldırısının da kapsamlı şekilde ele alındığı bildirildi. Yaklaşık 4,5 saat süren brifing sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan, Türkiye genelinde güvenlik tedbirleriyle ilgili çok önemli, kapsamlı değişimlere ve ek tedbirlere gidileceğini açıkladı.

-“ANKARAYA HAS GÜVENLİK”

Davutoğlu, brifing sonrası yaptığı açıklamada, "Son dönemlerde tertip ettiğimiz birçok güvenlik toplantısında değişen şartlara intibak edecek bir güvenlik konseptinin yerleşmesi ve Türkiye genelinde alınacak tedbirlerle ilgili çok önemli, kapsamlı değişimlere ve ek tedbirlere gidiyoruz. Türkiye genelinde yaptığımız güvenlik değerlendirmelerine şimdi il bazında, her ilimizde ele alarak, her ilimizin hassasiyet kesbeden güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya dönük çalışmalar yürütüyoruz" dedi. Şimdi bu noktada yeni güvenlik anlayışını ele alalım. Olayların merkezi haline gelen Başkent Ankara merkezli güvenlik anlayışında Ankara’ya has güvenlik anlayışı denildi.

VATANDAŞ ODAKLI GÜVENLİK

Devlet her türlü tedbirini alsın. Bürokrat odaklı olsun, sıkı kontrol odaklı olsun, her türlü tedbir alınsın. Ama vatandaşlar olarak ta bizlerin üzerine düşen bazı görevler var. Bugün büyükşehirlerimiz başta olmak üzere ikamet ettiğimiz apartman dairelerinde acaba karşı komşumuzu, alt  ve üst katlarımızda  oturan kişi veya kişileri ne kadar tanıyoruz. Apartmanımızda ikamet eden, giren çıkan kişileri ne kadar tanıyoruz? Bu kişiler apartmanımıza gelip yerleşince yöneticiye kimliklerini bildirip muhtara kayıtlarını yaptırıyorlar mı? Şüphelendiğimiz kişi veya kişileri kimlere nasıl bildireceğiz biliyormuyuz? Vatandaş olarak bunları sorgulamayan bir toplum olarak ülkenin istihbaratını sorguluyor, hükümetler kurup, hükümetler yıkıyoruz. Vatandaşlar olarak üzerimize düşen sorumluluğu ne kadar yerine getiriyoruz bunları iyi sorgulamalıyız. Bir önemli konuda köy ve mahalle muhtarları köy ve mahallesindeki apartman yöneticilerini ne kadar tanıyor ve bu güvenlik zafiyetleri konusunda hangi sıklıkta görüşmeler yapıyor? Bunlar çok iyi tartışılmalı. Çünkü bu ülke bizim ülkemiz. Hani diyoruz ya Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Gideceğimiz başka ülkemiz yok. O zaman gideceğimiz başka yer yok ise bu ülkeye sahip çıkalım. Bugün vatandaşlık görevimizi yerine getirelim. Etrafımızda ki kişi ve kişileri iyi tanıyalım. Tanımadığınız her insana şüpheyle yaklaşın ve araştırın. Hemen şikayet edin demiyorum. Ama biraz şüpheyle yaklaşıp araştırırsanız bu güvenlik sorununu kısa zamanda aşmış oluruz.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.