İstanbul‘da kar esareti: Metrobüs seferleri durdu

Beylikdüzü-Avcılar arasında metrobüsler durdu. Metrobüs yolcuları araçlardan inerek yürümek zorunda kaldı.

17 Şubat 2015 Salı 19:15
İstanbul‘da kar esareti: Metrobüs seferleri durdu






İstanbul‘da kar esareti: Metrobüs seferleri durdu

Sadece yarım saat süren kar yağışı, zaten sıkışan İstanbul'un akşam trafiğini arap saçına çevirdi. Saat 18.50'de yoğunlaşan kar yağışı, D-100 Karayolu'nda trafiği kilitledi.

Beylikdüzü-Avcılar arasında metrobüsler durdu. Metrobüs yolcuları araçlardan inerek yürümek zorunda kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından beklenen kar yağışı İstanbul'da etkisini göstermeye başladı.

Ana yollarda bazı vatandaşlar araçlarında kaldı. Yer yer trafikte büyük aksamalar meydana geliyor. Kış lastiği ve zincir takmayan sürücüler yollarda yardım bekliyor..

OKULLAR ÖĞRENCİLERİ EVLERİNE YOLLADI

İstanbul'un büyük bölümünde etkisini artıran kar yağışıyla beraber, bazı okullarda öğrenciler evlerine gönderildi..

YARIN DAHA ŞİDDETLİ OLACAK

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayıp aralıklarla süren kar yağışının, yarın da kuvvetlenerek devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün aralıklarla, yarın da şiddetini artırarak sürecek yağış, perşembe günü öğle saatlerinde bir süre duracak.

Aynı günün gece saatlerinde tekrar başlayacak kar yağışı, cuma günü sabah saatlerinde bölgeyi terk edecek. Kentte, ilçelere göre değişiklik göstermekle beraber, 10-25 santimetre arasında kar kalınlığı oluşması bekleniyor.

Bugün en yüksek 2 derece olması beklenen sıcaklık ise geceden itibaren sıfırın altında seyredecek. Aralıklarla kuvvetlenecek rüzgar nedeniyle kar yağışının da zaman zaman tipi olarak görüleceği tahmin ediliyor.


Bu arada, Avrupa ve Anadolu yakasındaki bazı ilçelerde zaman zaman tipi şeklinde görülen kar nedeniyle, Şehir Hatları seferleri, bir süre yapılamadı.

Yetkililer buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması yönünde uyarılarda bulundu.

AKOM ALARMDA!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar küreme ve tuzlama araçları da, önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor.

ÇATALCA VE HADIMKÖY'DE KAR KALINLIĞI 20 CM'YE ULAŞTI

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sürerken, Çatalca ve Hadımköy'de kar kalınlığı 20 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 17.00 itibarıyla kar yüksekliği Çatalca ve Hadımköy'de 20, Arnavutköy'de 15, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt'da 10 santimetreye ulaştı.

Kar kalınlığı Kavacık, Kandilli ve Sarıyer'de 8, Beykoz, Aydos, Ümraniye, Çekmeköy ve Zekeriyaköy'de 5, Bağcılar, Başakşehir, Silivri ve Maslak'ta 3, Fatih, Şile, Yakacık ve Bakırköy'de 2, Kartal ve Pendik'te 1 santimetreye yükseldi.

İDO'NUN BAZI SEFERLERİ YAPILAMIYOR

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre, 18.30 Bandırma-Yenikapı Hızlı Feribot, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü, 18.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü seferleri yapılamayacak.

Bu arada yarın da 07.00 Yenikapı-Bandırma Hızlı Feribot, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü- Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü iptal edildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz otobüsü iç hat seferleri ile Sirkeci-Harem hattı araba vapuru seferlerinde aksamalar yaşanabildiği duyuruldu.

Şehir Hatları da Beşiktaş-Üsküdar ve Kabataş-Adalar haricindeki seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal etti.


THY 123 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları (THY), kar yağışı nedeniyle iç ve dış hatta 123 seferini iptal ettiğini duyurdu.

Kar yağışı, Atatürk Havalimanı'nda da etkisini sürdürüyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle THY, iç ve dış hatta 123 seferini iptal etti.

Havalimanında uçaklar iniş-kalkışlarda zorluk yaşasa da şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Uçaklar don olayına karşı özel solüsyonlarla yıkanırken, alandaki kar temizleme çalışmaları da aralıksız devam ediyor.
Ajanslar

METRO ANA-BABA GÜNÜYDÜ

Aşırı kar yağışından kaynaklı trafiğin felç olduğu İstanbul'da, halk gidecekleri yere yetişebilmek için metroyu kullanmak istedi. Fakat, yukarıdaki trafik yerini insan trafiğine bıraktık. Binlerce yolcunun aynı anda kullanmak için metroya yönelmesi üzerine, çoğu yolcu birkaç sefer sonrasında metroya binebildi.


Son Güncelleme: 17.02.2015 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.