Geçtiğimiz haftaya İstanbul Sultanahmet meydanındaki canlı bomba, Güneydoğudaki terör saldırıları ile 1128 Akademisyenin yapmış oldukları ortak bildiri damgasını vurdu. Bugün bu üç olayı ve Cuma genelgesini CHP’nin tutumunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Terör olayları ile ilgili yapılan bu bildiriye ülkemizin her yerinden tepki yağarken bir tek CHP ve HDP destek verdi. HDP’nin ne olduğunu biliyoruz da ey CHP sana ne demeli.


Bildirinin garipliğine bakın ki bu akademisyenlerin görev yaptığı üniversiteler bildirinin barışı sabote ettiğini ileri sürerek propaganda olarak gördükleri metni kınadılar. Bildiriyi yayınlayan sözde akademisyenler, “Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız” diyorlar. Suç neymiş efendim. Doğu ve Güneydoğuda terör örgütü PKK’ya karşı verilen mücadeleyi suç görüyorlar. Bunlara akademisyen demiyorum, çünkü tartışılır. Amaçlarının ne olduğu belli. Ülkesinin bölünmesine, 3-5 aylık beşikteki bebeklerin öldürülmesini görmeyen ve halkına zulmeden bebek katillerine ve onların zihniyetlerine destek veren zihniyete akademisyen diyemem.   


-“CHP BAŞARISIZLIĞINI KENDİNDE ARASIN”

İşin garibi sürekli her seçim sonrası başarısızlığın sebebini arayan CHP hata üstüne hata yapmaya devam ediyor. CHP duvara toslamaya devam ediyor. Son iki hafta içerisindeki olayları özetleyelim. İktidar partisinin Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Cuma namazını memurların sorunsuz kılmaları için 8 Ocak 2016 tarihinde genelge yayınlattı. CHP’den hiçbir ses çıkmadı. Ama YARSAV’ın eski başkanı ve CHP üyesi Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Cuma namazı genelgesi’ne karşı sessiz kaldığı gerekçesiyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiden ihracı istemiyle başvuru yapacağını duyurdu. İşte CHP’de bu zihniyet olduğu sürece iktidara gelmesi imkansız. Eminağoğlu gibi düşünenler denek ki CHP’de çoğunluktaki Kılıçdaroğluna karşı bu düşünceye kimseden ses çıkmadı. Ben beklerdim ki asıl Emin Ağoğlu’nin CHP’den ihraç edilmesi için bir adım atılsın. Ama maalesef ses yok.


-“GENÇLERİ BU ZİHNİYETE NASIL TESLİM EDERSİNİZ”

Öte yandan akademisyenlere destek veren CHP’yi de burada eleştirmekten geçemeyeceğim. Kusura bakmayın ama Türkiye Cumhuriyetinin sınırlarını çizen CHP zihniyeti ve anlayışı bu sizin anlayışınızla aynı değil. Hem teröre karşı çıkacaksın hem de teröre destek veren akademisyenlere destek vereceksin. Yok böyle bir anlayış. Bakın CHP Parti meclisi sonrası açıklamayı Genel Sekreter Gürsel Tekin yaptı.  Tekin ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza atan akademisyenlere destek çıkarak şu ifadeler aynen kullanıldı, “Ancak demokrasi dışı rejimlerde rastlanan, düşünceyi açıklama özgürlüğü ve bağımsız yargıyı hedef alan bu operasyonları hukuksuz, kabul edilemez ve son derece tehlikeli buluyoruz” denildi.


Bu nasıl bir anlayıştır ki terör örgütüne destek veren bir açıklamaya CHP nasıl özgürlük adına destek verebilir? CHP’nin kurucusu Atatürk kalksa ve bunları görse CHP’de bu anlayışta kimseyi bırakmaz. Çünkü, Atatürk Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet etti. Peki bu gençleri kim yetiştirecek? Terör örgütlerine destek veren bu akademisyenler mi? Nasıl gençleri bu zihniyetin eline verebilirsiniz? İşte 1950’den bu tarafa CHP iktidara gelemiyorsa, 1990 dan bu tarafa da iktidarın ucundan eli ile tutamıyorsa bu düşünce ve anlayıştandır. CHP kafasındaki bu anlaşılmaz fikirleri çıkarıp halkı ile bütünleşmeli ve inançlarına öncelikle sahip çıkarak devletinin bütünlüğüne önem vermelidir. Aksi halde AK Parti yoluna sorunsuz devam edecek ve Türkiye’yi 2023 hedefine ulaştıracaktır. Böyle Akademisyene bu ülkenin ihtiyacı yok.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.