BU ZAM BAFRA SİGARASI ALMAZ
                        Ahmet OKUMUŞ

Genel seçimlere 2 ay gibi kısa bir süre var. Başbakan Ahmet Davutoğlu kurmayları yanında emekliler için paket açıklıyor.

Maaşı 1000 liraya kadar olanlara 100 lira. Yani en düşük maaş bin 100 lira olacakmış. Diğer emeklilere ne var şuan için bir şey yok. Bu artış belli kesime yansıyacak. Yani maaşı bin 100 liranın üzerinde olanlar ekstra zam yok.
Onlar iyi geçiniyorlar. Bu kesimin maaşının alt seviyelerde tutulması biraz düşündürüyor. Yani insanları muhtaç etme politikası her zaman olduğu gibi devam ediyor. iktidar dikkat ederseniz bu kesimi elinden kaçırmamak için gıdım gıdım emekliye zam yapıyor. Seçimi kazanacağına kesin gözüyle bakan iktidar gözünü diktiği 400 vekili almak için önceki günde bir paket açıkladı. Yaz aylarında Orman Fidanlık Müdürlükleri tarafından il ve ilçelerde ağaç dikiminde çalıştırılacaklar. Yani mevsimlik işçiler üzerinden siyaset yapılıyor. 120 bin kişi buralarda çalışacak. Peki, bu 120 bin kişi mevsimlik mi yoksa kadrolu işçi olarak mı çalışacaklar? Maaşları ne kadar dersiniz tabi ki asgari ücretten. Bu iş yenimi ihdas edildi? Hayır, kendimi bildim bileli her yazın orman işletme müdürlükleri bünyesinde mevsimlik işçi çalıştırılır. Bu yeni bir iş sahasıymış ve çok yüksek ücret veriliyormuş gibi anlatmak alay etmekten başka ne olabilir? Bunun adı olsa olsa 7 Haziran yatırımından başka bir şey değil.

    -“KEDİLER ANTREMANDA”

    Dikkat ederseniz her seçim döneminde ülkemizin önde gelen illerinde nedense elektrikler hem de sandıkların açıldığı saatlerde kesilir. Bu elektrik kesintisinin sebebi de kedilerin trafolara girmesinden kaynaklanıyormuş. İşte şimdi 7 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan genel seçimler öncesi böyle ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi ister istemez muhalefetin aklına seçimi getirdi. Anlayacağınız muhalefet iyiden iyiye bu işten şüphelenmiş olacak ki ağızlarından tek çıkan laf “TRAFO KEDİLERİ” 7 Haziran seçimleri öncesi antrenmandalar. Bu değerlendirmeye yaşanan olaylardan sonra katılmamak elde değil. Sonuna kadar katılıyorum. Çünkü hükümet tarafından ve ilgili bakan tarafından kesintilere ilişkin tatmin edici bir açıklama yapılmadı.
  
  -ZEKİ EMMİ GİBİLER-

    İsterseniz gelin yazının başına geri dönelim. Çünkü bu yazıyı okuyan birçok AKP’li seçmen ve yöneticiler beni eleştirecektir. Ama bugünkü ekonomide emeklilerimize verilen bu zam bana köylüm zeki Emmiyi hatırlattı. Zeki emmi Bayburt’un Danişment köyünden olup.

Canlı hayvan tacirliği yaptığı yıllarda köyden şehre, şehirden köye alıp sattığı hayvanları yaya yolu ile bu işi yapan köyünün hayvanları ile birlikte gönderirdi. Hayvanları köye veya şehirde pazara götürecek olan havyan bakıcılarına da günün şartlarına göre bir meblağ verilirdi. Halen de bu iş böyle. Neyse zeki Emmi yine bir gün şehirden köye hayvanlarını göndermek istediği çocuğun eline 250 kuruş sıkıştırır ve hemen elini kapatır. Kapattıktan hemen sonra çocuğa dönerek, “bu parayı hemen öyle harcama. Bozdur bozdur ye” günün şartlarına göre aslında verilen para çok düşüktür.
Ama kendince çok büyük bir para vermiş gibi bu ifade karşısında hayvanları köye götüren çoban bu söz üzerinde adeta donup kalır. Ve bir süre sonra kendine gelince parayı zeki Emmi ’ye geri verir. Senin bozdur bozdur ye dediğin para bugün bir BAFRA sigarası bile almıyor. Ve parayı iade eder. Sen bunu cebine koy ben parasız götürürüm senin ihtiyacın vardır der ve paraya iade eder. İşte bizim iktidarın hali de Zeki emmiden bir farkı yok. Ama çobanın parayı almayıp geri iade ettiği gibi emeklilerimiz bu 100 liralık Bafra sigarası zammı parasını geri iade eder mi etmez mi işte onu bilemem. Çünkü toplum olarak makarnaya talim ediyoruz ve bundan memnunuz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.