Bugüüüün neeeee yiyeceğiz

Bugün konumuz, son zamanlarda instagramda yaptığı paylaşımları ile tanınan, pilav üstü ne gelirse kombinasyonları yapan, “bugüüüüün neeeeee yiyeceğiz” deyişi dükkan isminin önüne geçen, asıl ismi Baruthane Pilavcısı olan ama tabelasına “Bugün ne yiyeceğiz” yazsa yeridir bir işletme.

Konumuz lokantanın kendisi ya da yemekleri değil, ama işletmecisinin sosyal medyada yemekerini tanıtımı, tabağa vuruşu ve bıyıkları ile ün yapması. Bir süredir sosyal medyanın gücünü keşfeden lokanta sahipleri kendilerini duyurmak için bu alanda başarılı olan isimleri de örnek alarak farklı yollara başvuruyorlar. Bunlardan biri de Baruthane Pilavcısı ya da “Bugün ne yiyeceğiz”…  

Farklı olmaya çalışırken tabi enteresan sahneler de ortaya çıkıyor. Her gün pilav üstü kavurma tanıtamayacağına göre, pilav üstü turşu, pilav üstü ev yemeği, pilav üstü baklava da kameraya karşı yenenler arasında. Tabi hepsinde aynı tarz;  tabağa ya da kaseye vuruş, anons (unutanlar için tekrar edelim: Bugüüüüüüüüün neeeeee yiyeceğiz), kokusunu içine çekme (neticede başka yerde yiyemeyeceğimiz bir kombinasyon, koku önemli) ve sonunda yeme (açıkçası çocukken elinde ekmekle dahi sokağa gönderilmeyen biri olarak kameraya karşı yemek yenmesini garip karşılıyorum ama sayısız yemek programları bu durumu da normalleştirdi).

Yakında bunun farklı örneklerini görürseniz şaşırmayın. Bir hayal edin; “Bugüüün neeeee giyeceğiz” diyerek elbise askılarını birbirine vuran erkek kıyafetleri dükkan sahibi. Üstelik kombinlerin güzel olması hiç önemli değil, ne kadar alakasız olursa o kadar iyi. Ya da “Bugüüüüün  neeeee i zleyeceğiz” diyen TV sunucusu… Kapat, kapat o televizyonu! ☺

Lokantaların sahiplerinin/işletmecilerinin hareketleri ile değil yemeklerinin damaklarda bıraktığı lezzet ile hatırlanmaları dileğiyle, sağlıcakla kalın.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.