Bunlar Gerçekten Organik mi?


İyigünler ☺

İlk günüme konuya öyle bodoslama dalmadan önce ,bu kadın kimdir kimin nesidir demesinler diye biraz kendimden bahsederek başlamak istiyorum.İsmim Bihter , beni tanıyan  yüzlerce kişinin telefonunda Organik Bihter diye kayıtlıyımdır. Bu vesileyle bu arkadaşlardan bu yazıyı okuyan varsa onlara da kaç Bihter tanıdıklarını da sormak isterim. :) Bir miktar Tıp okuduktan sonra yok ben Otelci olacağım diyip Boğaziçi’nin üç kampusu arasında nefes nefese Otel yöneticiliği okuyan, 12 yıl bu meslekte çalışıp kariyerinin tık diyeceği yerde sıkıldım ben Buralardan güneylere gideceğim diyip de Bodruma yerleşen tipik bir ikizlerim. 11 yaşında ki oğlumu sağlıklı nasıl beslerim sevdasıyla bulaştığım organik işlerimle de 9 yıldır beraber yatıp kalkmaktayım. 

İlerleyen günlerler de detaylandırırız elbet ama kısaca, bir çiftçi, bir anne, bir esnaf, bir iş kadını, bir danışman, bir doğa aşığı , bir sağlıklı yaşam manyağı, bir isyankar, ama hep bir KADIN ve bir İNSAN olarak burada sizlerle olacağım. İyi günlerde Doğadan, sağlıktan, organiklerden, yaşamdan, kadınlardan, erkeklerden, Bodrumdan, topraktan, sudan, ekmekten, yaşadıklarımdan, gözlemlediklerimden bahsedeceğim.
İlk sözüm 9 senede en az 9000 defa duyduğum ve cevaplamak zorunda kaldığım, organik ürün satan mağazalardan alışveriş yaparken "bunlar gerçekten organik mi?" diye soranlara…Onlar onu merak ediyor ya, bende şunu çok merak ediyorum:  Acaba hiç biri çıkıpta yok bunlar organik falan değil siz gidin başka yerden alın diyen çıkmış mıdır? 

Bir şeyleri sorgulamak iyidir, hatta sorgulama diyenler olsa da sorgulanmalıdır ☺ Ama şöyle gelsek mesela; Organik ürün ne demektir? Nasıl ayırt edebilirim? Bu işleri kim denetler? Tohumlar? Toprak? Tarımsal ilaçlar? GDO? değil mi ?

Sadece İstanbul’da organik ürün satan mağaza sayısı 70 civarında. Çoğunu tanırım. Organik pazarlarda sebze meyve satan üreticileri de bilirim. Sanılanın tersine bu işlere çok para kazanmak için degil de  idealleri oldukları için başlamış insanlardır. Toprağın, tohumun kıymetini bilirler, çocukları severler, doğaya saygı duyarlar. Konvansiyonel ürünlerden  kurtardıkları bir çocuk için bile sevinirler.Ben de onlardan biriyim. Bu konuda bana yöneltilen mantıklı sorulara saatlerce cevap verebilirim. 

Haydi şimdi sen deli misin diyenlere, onlar çok pahalı diyenlere, organik diye bir şey yok diyenlere inat bir kez daha düşünelim, bütün bilgiler elimizin altında araştıralım. Eskiden  domatesler ne güzel kokardı, karpuzların çekirdekleri kocaman kocamandıları da boş verin. Hayatında en çok güvendiği kişinin siz olduğunu bildiğiniz çocuklarınıza neden temiz  gıdalarla beslememiz gerektiğini, sağlığımızı kaybetmeden önce neden korumamız gerektiğini,  tarım ilaçlarıyla verimsizleştirdiğimiz topraklarda torunlarınızın torunlarının ne üretip de yiyeceğini araştırın. Sonra konuşalım, tartışalım.

Sağlıkla, güzel günlere…

Bihter Bangı

 


Kaynak : http://muzeyum.com/
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.