Bildiğiniz gibi çağımızın vebası covit 19 hız kesmeden şiddetini artırarak can almaya devam ediyor! Dünya büyük bir trajedi yaşıyor!.. Gün olmasın ki bir yakınımızı coronaya kurban vermeyelim… Gittikçe etrafımızda çember daralıyor ve bizi de oldukça endişelendiriyor. Uzmanların söylemine göre Covit 19’a yakalanmayan insan kalmayacak!.. Çünkü bu öyle bir virüs ki sürekli mutasyonlara uğrayarak kendini daha bulaşkan ve güçlü hale getiriyor; Yeni mutandlar, Afrika, İngiliz, Amerika, hatta Türkiye varyantlarıyla! Bir de 18 virüsün birleşerek Brezilya varyantı ortaya çıktı!.. O zaman insanın aklına şu iki soru geliyor; ‘Coronaya yakalanmadan önce ve sonra neler yapmalıyız?’

Kısaca cevaplara geçelim:

Normal salgın virüsler dönüşüm/mutand geçirerek zaman ilerledikçe etkisini azalttıkları biliniyordu. Lakin bu Covit 19 aksi yönde eğilim gösteriyor!.. Evet, bu çok endişe verici bir durum!.. Aklımıza yine şu kuşku geliyor; bu virüsü laboratuvardan çıkarıldığı iddiası doğruysa, bu defa da aşı savaşlarında daha çok para kazanmak için o 18 virüsü birleştirerek daha ölümcül bir covit mi elde ettiler?

İkinci sorunun cevabına gelince; klasik tabirle, korkunun ecele faydası yok! Korkuyla yaşama yerine tedbirli ve tevekküllü olmalıyız. Elhamdulillah, en riskli işlerden birinde çalışmamıza rağmen, aldığımız tedbirlerle bu güne kadar coronaya yakalanmadık. Ha belki de yakalandık da farkına varmadık?
Kafanız karıştı değil mi? Evet, bizim gibi sıcakkanlı bir toplumda bu tür salgınlardan yüzde yüz korunmak ne mümkün? Aksi halde etrafımızda bu kadar çok vaka ve ölümler olur muydu?
O zaman size, edindiğimiz tecrübelerden şu üç tedbiri öneriyorum:

1-Coronadan mümkün olduğunca kaçın!
Hepinizin bildiği gibi maske mesafe ve temizliğe dikkat ediyoruz. Ellerimizi asla ağız, burun ve gözlerimize götürmüyoruz. Ev, ofis gibi kapalı alanlarda insan giriş çıkışları varsa 2 dakikadan fazla o ortamda durmuyoruz, pencere camları açıyoruz. Kalabalık ortamlara girmiyoruz. Çünkü Corona partikülleri kapalı ortamlarda 20 dakikaya kadar havada kakabiliyor! Bu bilimsel simülasyon videosu ile ispatlanmış durumdadır.

2-Coronaya karşı korunun!
İllaki hepimiz aldığımız nefesin içerisinde mutlaka 1, 2 virüs alıyoruz. Ancak 1 virüs almakla 10, 50 virüs almak arasında çok fark vardır. Az virüsle vücut savaşıp onu yenebiliyor, çok virüse karşı dayanmak içinse vücudunuzun bağışıklık sistemi kuvvetli olması gerekir. Onun içinde biz propolis takviyesi alıyoruz. Bal çörekotu karışımı vb. D vitamin gibi ilaveler de alabilirsiniz.

3-Coronaya yakalandığınızda yapmanız gerekenler!
Eğer corona semptomları sizde başgösteriyorsa derhal bir hastaneye başvurunuz. Virüs boğazınızdan aşağı inmemiş ise şanslısınız demektir ki doktor tavsiyesine uyarak, ilaçları kullanarak ve evde kalarak tedavinize devam ediniz. Yok, virüs ciğerlerinize indiyse Allah yardımcınız olsun, moralinizi yüksek tutun ve tedaviyi aksatmayın…

Ne, 'Bazıları coronaya inanmıyor' mu dediniz? O zaman onlar haklıysa etrafımızdaki bu kadar çok ölenler bize şaka yapıyor olsalar gerek…

Son söz; Allah bu corona belasından insanlığı bir an önce kurtarsın ama önce tuzu kokutan şeytani insanlardan…yazarmehmetballi@gmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.