ABD, Snowden konusunda Almanya’yı tehdit etmiş

DIŞ HABER – ABD, Snowden konusunda Almanya’yı tehdit etmiş Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / Almanya’nın NSA eski çalışanı Edward Snowden’in ülkeye girmesine ve iltica talebine neden izin vermediği konusu netlik kazandı. n-tv haber kanalının...

20 Mart 2015 Cuma 15:01
ABD, Snowden konusunda Almanya’yı tehdit etmiş






DIŞ HABER – ABD, Snowden konusunda Almanya’yı tehdit etmiş Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / Almanya’nın NSA eski çalışanı Edward Snowden’in ülkeye girmesine ve iltica talebine neden izin vermediği konusu netlik kazandı. n-tv haber kanalının "The Intercept" e dayanarak verdiği habere göre, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya’yı Snowden’e iltica hakkı vermemesi için tehdit etmiş. Haberde, Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel‘in (SPD), Snowden’in sırdaşı Glenn Greenwald’a, ABD’nin Federal Hükümeti Snowden’e sığınma hakkı verilmesi durumunda misilleme ile tehdit ettiğini aktardığı öne sürülüyor. İddiaya göre, ABD Almanya’ya “istihbarat paylaşımını durdururuz” diyerek, olası bir terör saldırısı durumunda bilgi aktarmayacağını iletmiş. Bilgi paylaşımının, Snowden’in kısa bir süreliğine de olsa Almanya’da kalması durumunda kesileceği belirtilmiş. Sigmar Gabriel‘in geçtiğimiz yıl bu nedenle, Snowden’in Almanya’ya gelmesi durumunda, ABD’ye iade edileceğini açıkladığı belirtiliyor. Amerikan istihbaratının gizli sırlarını ifşa eden NSA eski çalışanı Edward Snowden, halen Rusya’da bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.