ABD Suriye'de camiyi vurdu

Suriye'nin Halep kenti yakınlarında Cina köyünü vuran uçakların Amerikan ordusuna ait olduğu ortaya çıktı. 58 kişinin can verdiği katliam saldırısı yatsı namazı sırasında yapıldı

17 Mart 2017 Cuma 07:03
ABD Suriye'de camiyi vurdu







ABD Suriye'de camiyi vurdu
   ABD Suriye’de camiyi bombaladı.Çok sayıda ölü var.Suriye’nin Halep kentinin batısındaki Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde, bir camiye yatsı namazı vakti düzenlenen hava saldırısı sonucu ölenlerin sayısı 24'ten 58'e çıktı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Halep'in Cina köyü yakınlarında bir hava saldırısı gerçekleştirdiklerini kabul etti.

DİYANET'TEN AÇIKLAMA
    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Halep'te bir camiye yatsı namazı esnasında düzenlenen hava saldırısına ilişkin, bir insanı secdedeyken öldürmenin ve bir mabedin göğsünü delmenin hem Allah katında hem de insanlık önünde hiçbir açıklamasının olamayacağını bildirdi.
Görmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suriye'nin Halep kentinin batısındaki Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde bir camiye dün yatsı namazı vaktinde gerçekleştirilen ve 58 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İnsanlık dışı bu saldırıyı şiddetle telin ettiğini vurgulayan Görmez, "Halepli kardeşlerimize ve bütün Müslümanlara başsağlığı diliyor, şehitlere rahmet, acılı ailelerine sabır niyaz ediyorum." açıklamasını yaptı.
"Elbet bir gün hesap verecekler"
Masum insanlara kasteden, ahlak ve hukuktan nasibini almamış, vicdan elbisesini çıkarmış, insaf kalemini kırmış olanların elbet bir gün hesap vereceğine dikkati çeken Görmez, şunları kaydetti:
"Bir insanı secdedeyken öldürmenin, bir mabedin göğsünü delmenin ne insanlık önünde ne de Cenab-ı Hakk'ın katında hiçbir açıklaması olamaz.
Acıya dayanacak gücü kalmamış, dermanı secdede arayan bu masum sivillerin feryadını duyun! İslam ülkelerinin liderleri, ilim insanları, insan hakları müdafileri bu vebal her birinizin, hepimizin sırtındadır.
Kararan bakışlarda umut ışığı olmak için çırpınanların çabası elbet makam-ı ilahide karşılık bulacaktır. Annelerin feryadı elbet cevapsız kalmayacaktır. O zamana kadar Müslümanlara, İslam ümmetine düşen kardeşliğini unutmamak, tek yürek olarak mazlumun yanında yer almaktır.
Bu zalim saldırıyı telin ediyor, sadece birkaç saat içinde unutulan ve peşinden yenileri eklenen bir insanlık suçu olmaması için vicdan sahibi bütün insanlığı bu zulmü durdurmaya davet ediyorum."

 
Son Güncelleme: 17.03.2017 07:21
Anahtar Kelimeler:
ABDCami
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.