Almanya'yı şoke eden saldırı: Sinemada katliam girişimi

Almanya'da silahlı bir kişi bastığı sinema salonunda çok sayıda kişiyi rehin aldı. Saldırgan Alman anti terör timi tarafından öldürüldü. Alman polisi sinema salonu baskınıyla ilgili haberlere yayın yasağı koydu.

23 Haziran 2016 Perşembe 18:45
Almanya'yı şoke eden saldırı: Sinemada katliam girişimi






Almanya'yı şoke eden saldırı: Sinemada katliam girişimi

Almanya'da sinema salonunu basan silahlı kişi çok sayıda rehine aldı. Saldırının nedeni, saldırganın kimliği henüz tam olarak bilinmiyor, Alman komandolar saldırgan'ı öldürdü.

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Viernheim'de silahlı bir kişi sinema kompleksine girdi. Saldırıda 20 kişi gözyaşartıcı bombayla yaralandı. Bild gazetesine göre, saldırgan öldürüldü. Rehineler serbest kaldı ve yaralı yok.

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Vierheim'de terör alarmı. Viernheim'deki sinema kompleksine silahlı bir kişi girdi.

Hessen İçişişleri Bakanı, sinema saldırganının SEK komandoları tarafından vurularak, öldürüldüğünü söyledi.  Saldırgan öldürüldükten sonra tüm rehineler serbest kaldı. Olayda yaralı olmadığı belirtiliyor.

Daha önce gelen haberlerde silahlı saldırganın polis tarafından gözaltına alındığı belirtilmişti.

Saldırganın sinema kompleksine girmeden önce havaya bir el ateş ettiği de ifade ediliyor.  Saldırganın üzerinde bir mermi kemeri bulunduğu da iddialar arasında.

ALMAN POLİSİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Kar maskeli ve ağır silahlı saldırgan Alman polisi tarafından öldürüldü. Almanya'da konuya ilişkin haber yasağı getirildi.


SALDIRGAN GAZ TABANCASIYLA SALDIRMIŞ

Almanya’nın Heessen Eyaleti’nde bir sinema salonuna maskeli bir kişi elindeki gaz tabancasıyla bir sinema salonuna girerek içerideki kişileri rehin almaya çalıştı. Saldırgan polisin yaptığı operasyon sonucunda 4 el ateş edilerek öldürüldü. Rehineler serbest kaldı ve operasyon sona erdi.

Viernheim kentinde bulunan Rhein Neckar alışveriş merkezindeki Kinopolis adlı cinema kompleksinde yerel saatle 15.00 sularında gerçekleştirilen saldırıda yaralananlar bulunuyor. Yerel basına göre yaralıların gazdan etkilendiği ve olayda silahla yaralananın olmadığı bildirildi.

Saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığı, saldırının dolayısıyla bir terör saldırısı olmadığı zannediliyor. Saldırganın üzerinde ağır silahlar olduğu söylense de gaz tabancasıyla sinema salonun içinde insanları rehin aldığı ve yaralıların çoğunun da gazdan etkilenen hafif yaralılar olduğu açıklandı.
Son Güncelleme: 23.06.2016 19:19
Anahtar Kelimeler:
Sinema Salonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.