Bahçeşehir Üniversitesi’nden, genç girişimcilere yönelik İtalya’da mikro kredi anlaşması

  DIŞ HABER -  Esma Çakır - Roma / BAHÇEŞEHİR Üniversitesi (BAU), Roma’da bulunan akademik merkezi aracılığıyla önemli bir işbirliğine imza attı. İtalya’nın başkenti Roma’da 3 yıl önce bir merkez açmış...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 17:22
Bahçeşehir Üniversitesi’nden, genç girişimcilere yönelik İtalya’da mikro kredi anlaşması






  DIŞ HABER - 

Esma Çakır - Roma /

BAHÇEŞEHİR Üniversitesi (BAU), Roma’da bulunan akademik merkezi aracılığıyla önemli bir işbirliğine imza attı.

İtalya’nın başkenti Roma’da 3 yıl önce bir merkez açmış olan BAU, yine bu kentte faaliyet gösteren Mikro Kredi İçin Ulusal Kurumu (Ente Nazionale Per İl Microcredito - ENM) ile, genç Türk girişimcileri destekleyecek bir ortaklık anlaşmasına imza attı.

Anlaşma, İtalya Temsilciler Meclisi’nde düzenlenen bir toplantıyla duyuruldu.

Yoksullukla mücadele ile bireysel girişimciliğin önünü açmak adına 2005 yılında dönemin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’ın tavsiyesiyle kurulan ENM’nin Başkanı ve aynı zamanda eski bir senatör ve bakan olan Mario Baccini yaptığı konuşmada, “Prestijli üniversitelerden biri olan Bahçeşehir ile bu anlaşmaya varmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise, 18 bin öğrencisi ve 1000’i aşkın akademik kadrosuyla Türkiye’nin genç üniversitelerinden olduklarını hatırlatarak, uluslararası çapta bir üniversite olmalarının ise kendilerine büyük avantaj sağladığının altını çizdi.

GENÇ TÜRK GİRİŞİMCİLERE İTALYA’DA 15 İLA 250 BİN EURO ARASI KREDİ


Daha sonra, Ekim ayında başlayacak programa ilişkin Doğan Haber Ajansı’na bilgi veren Enver Yücel, şöyle konuştu: “3 yıl önce Roma’da bir kontak merkezi açmıştık. Bu merkezimizde zaman zaman Türkiye’den de gelen öğrencilere sertifika programları yapıyoruz. Burası, Türkiye-İtalya arasındaki ilişkilerin, ticaret ilişkilerinin daha da gelişmesine, kültürel değişimlere, kültürel işbirliklerine açık bir faaliyet gösteriyor. Roma’da Microcredito adlı kurum ile MBA programı (Master of Business Administration; İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) yapmaya karar verdik. MBA yapan öğrencilere, fikri olan, girişimcilik alanında faaliyet göstermek isteyen gençlere kredi verme anlaşması bu. Böylece dünyada birkaç yıldan beri süregelen girişimcilik, yenilikçiliğe destek olmak adına İtalya’nın da başlattığı bir girişimle, Türkiye’den Roma’da MBA yapmak isteyen öğrenciler desteklenecek. Biz bu işbirliğini geliştirmek istiyoruz.

Bunun, Türkiye ve İtalya arasındaki ekonomik ilişkilere katkı sağlamasını istiyoruz.”

Türkiye’nin, İtalya ile ekonomik ilişki ve işbirliğinde 4’üncü sırada olduğunu hatırlatan Yücel, söz konusu program çerçevesinde öğrencilere verilecek girişimcilik desteğinin 15 binden 250 bin Euro’ya kadar olacağı bilgisini de paylaştı.

Yücel, kredi sağlanacak öğrenci sayısında ise bir limit olmayacağını da söyleyerek, “Önemli olan öğrencinin girişiminin, bir yarar sağlayabilmesi” dedi.

“1 YIL İÇİNDE ROMA’DA ÜNİVERSİTE AÇACAĞIZ”

Dünyanın çeşitli yerlerinde üniversite açtıklarını anımsatan Yücel, “Washington’da ve Berlin’de birer üniversitemiz var, Batum’da bir tıp üniversitesi kurduk. Roma’daki merkezimizi de bir yıl içinde üniversiteye dönüştürmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili yasal süreci başlattık ve gayet de iyi gidiyor. Zannediyorum bir yıl içerisinde Roma’da da bir üniversitemiz olacak” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.