Başbakan Davutoğlu: Türkiye BM kadın ajansını her alanda desteklemektedir

Nafiz ALBAYRAK/NEW YORK, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, ABD'nin New York kentindeki temasları çerçevesinde, Birleşmiş Milletler'de (BM) 'Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi' temalı etkinlikte konuştu. Başbakan Davutoğlu,...

06 Mart 2015 Cuma 18:03
Başbakan Davutoğlu: Türkiye BM kadın ajansını her alanda desteklemektedir






Nafiz ALBAYRAK/NEW YORK, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, ABD'nin New York kentindeki temasları çerçevesinde, Birleşmiş Milletler'de (BM) 'Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi' temalı etkinlikte konuştu.
Başbakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye cinsiyet eşitliği ve kadının güçlendirilmesi ile ilgili atılan adımları hoş karşılamıştır. Türkiye BM kadın ajansını her alanda desteklemektedir. Türkiye'de bir ofis açılacak. Kadınların günümüz dünyasında karşılaştığı zorlukları yok etmek gerekmektedir. Kızların eğitimi en çok dikkat etmemiz gereken konudur. BM kadın ajansını destekliyoruz. İmzalanan kararlar sayesinde kadınların korunması alanında ilerlemeler kaydedildi, özellikle de zorlu şartlarda çalışan kadınlar. Kadına şiddet hiçbir sebeple meşrulaştırılamaz. Biz Türkiye'de mevzuata dair çalışmalarımızı sürdürüyoruz. BM'nin ayrımcılık sözleşmesine tarafız. Türkiye bu yıl G20'nin başkanı. Biz gündemimize bu konuları da alacağız. G20 zirvesinde kadınların katılımının arttırılması konusunda hedefleri ekledik. 2025'e kadar kadınların işgücüne katılması artacak" dedi.


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.