Çin: ABD, Çin ile işbirliğine stratejik açıdan yaklaşmalı

Çin Komünist Partisi Merkezi Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Wang Chen, ABD Kongresi'nin daveti üzerine 13 Haziran'da Washington'a ulaştı.

17 Haziran 2018 Pazar 14:06
Çin: ABD, Çin ile işbirliğine stratejik açıdan yaklaşmalı






Çin: ABD, Çin ile işbirliğine stratejik açıdan yaklaşmalı


Wang Chen, dört günlük ziyareti süresince Washington'da ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Davis Ryan Jr, Senatör Orrin Hatch, Temsilciler Meclisi'nde azınlıktaki Demokrat Parti lideri Nancy Pelosi, Temsilciler Meclisi ABD-Çin Çalışma Ekibi üyesi Rick Larsen ve ABD Dışişleri Bakan Vekili John J. Sullivan gibi hükümetin önde gelen isimleriyle görüştü. Wang Chen, ayrıca Massachusetts eyaletinin meclis üyeleri ve Tufts Üniversitesi Hukuk ve Diplomasi Fakültesi akademisyenleriyle bir araya geldi.

Wang Chen, görüşmede Çin'in ticaret, ekonomi, fikri mülkiyet ve yasama alanlarındaki durumu hakkında bilgi verdi. Wang Chen, ABD tarafının Çin ile ikili ilişkilere stratejik açıdan yaklaşarak hassas sorunlarla anlaşmazlıkları rasyonel olarak çözmesi gerektiğini vurguladı. İki tarafın birbirine saygı, işbirliği ve çifte kazanç ilkelerinde ısrarlı olmaları çağrısı yapan Wang Chen, iki ülkenin yasama organları arasındaki koordinasyonu güçlendirerek, karşılıklı güveni yoğunlaştırmaları ve ilişkileri gerginliğe sürükleyen olumsuz eylemlerden kaçınmalarının önemine değindi.

ABD tarafı ise görüşmede, Beijing ile ilişkilere önem verdiğine işaret ederek, Çin ile değişimi pekiştirmeye, karşılıklı anlayışı ve işbirliğini sağlamlaştırmaya hazır olduklarını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.