Çin'de yapay gökdelen; 250 metre uzunluğunda 

01 Mart 2019 Cuma 09:33
Çin'de yapay gökdelen; 250 metre uzunluğunda 






Çin'de yapay gökdelen; 250 metre uzunluğunda 

Çinli mimar ve mühendisler 4 ana blok gökdeleni temel gövde olarak kullandı, üzerine tam 250 metre uzunluğunda yatay yeni bir gökdelen inşaa etti


Mühendislik dehası olarak gösterilen yatay gökdelende sona geliniyor. Bir mühendislik harikası olarak anılan ve epeydir bitmesi beklenen Raffles City Chongqing artık sona yaklaşıyor.

Dünyaca tanınmış mimar Moshe Safdie tarafından tasarlanmış bulunan bina 1,12 milyon metrekare gibi şoke edici bir alan kaplamakta olup sekiz adet kuleden ve onları birleştiren "yatay gökdelen" olarak anılan kuleler arası bir köprüden oluşuyor. 
 
Crystal adlı 250 metre uzunluğundaki köprü dünyanın en yüksek köprülerinden biri.
 
Açıldığında, içinde bir gözlemleme galerisi, gökyüzü bahçeleri, bir sonsuzluk havuzu ve değişik restoranlar bulunacak. 

 
Bütün  bunlardan başka gök köprüsü, geceleri dev bir ışık topuna dönüşerek gökyüzünü bir ışık şovuyla hareketlendirecek. 
 
Öte yandan, The Raffles City Chongqing kompleksi, 230.000 metre karelik bir alışveriş merkezi, 1.400 rezidans, bir lüks otel ve 160.000 metrekarelik geniş ofis alanları barındıracak.   
 
Çin Uluslararası Radyosu

Anahtar Kelimeler:
Crystal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.