Devlet memurlarına Whatsapp yasağı!

Rusya'da devlet memurlarının WhatsApp, Viber ve Telegram gibi sohbet uygulamalarını kullanması yasaklandı..

03 Ekim 2016 Pazartesi 10:00
Devlet memurlarına Whatsapp yasağı!






Rusya’da devlet, işle ilgili konularda WhatsApp, Viber, Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarını kullanan kamu çalışanlarını cezalandırmaya hazırlanıyor. İzvestiya gazetesinin haberine göre, Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB), işleriyle ilgili konularda mesajlaşma uygulamalarını kullanan kamu görevlilerine ilişkin ceza sistemini 2017 yılının ikinci çeyreğine kadar hazırlaması öngörülüyor.

Microsoft ürünlerinin satışını güvenlik nedeniyle yasakladığını açıklayan Rusya'nın ikinci hamlesinin Whatsapp üzerinden olması kullanıcıları da endişelendiriyor. Devlet kurumlarında çalışan memurların telefon kullanmalarını ve bu telefonlar üzerinden şirket içi yazışmalar yapmalarını bundan sonraki dönem için yasaklayan Rus hükümetinin kullanıcılara alternatif olarak nasıl bir uygulama önereceği de şimdilik merak konusu olmaya devam ediyor.

Whatsapp'ın dünya üzerinde en çok kullanılan mesaj uygulaması olmasının yanı sıra hemen hemen herkesin anlık olarak bildirim yapabildiği uygulamanın yasaklanmış olması da memurların mesai saatleri içerisinde işten başka bir şey düşünmeyeceklerinin de göstergesi olacak. Whatsapp ve Microsoft'un ardından Rusya'nın başka bir teknoloji devine benzer bir boykot uygulayıp uygulamayacağı da tartışılan konuların başında gelmeye devam ediyor. Memurlar arasında yapılan yazışmaların ve dosya gönderimlerinin memurlar için artık yasak olduğunu da belirtmekte fayda var.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.