En çok çalınan araç BMW X6, en çok ‘aracım çalınacak‘ korkusu Audi sahiplerinde

Ahmet İNCEL / MÜNİH () Her üç Alman’dan birinde “aracım çalınacak” korkusu var. Focus dergisinin bir haberine göre en fazla çalınma rizikosu olan araç BMW X6 olduğu halde en fazla korkusu olan Audi sahipleri. Yaklaşık olarak her iki...

23 Nisan 2015 Perşembe 13:01
En çok çalınan araç BMW X6, en çok ‘aracım çalınacak‘ korkusu Audi sahiplerinde






Ahmet İNCEL / MÜNİH () Her üç Alman’dan birinde “aracım çalınacak” korkusu var. Focus dergisinin bir haberine göre en fazla çalınma rizikosu olan araç BMW X6 olduğu halde en fazla korkusu olan Audi sahipleri. Yaklaşık olarak her iki Audi sahibinden biri aracının çalınabileceği korkusu duyuyor. Nürnberg’ten “Plus” adlı bir pazar araştırması enstitüsünün yapılan araştırmaya göre Audi sahiplerinin yüzde 46,1’i bu korkuyu yaşarkan, bu oran Toyoto’da yüzde 44,8, Peugeot’da yüzde 43,8 veya Mercedes’te yüzde 39,2 olarak saptandı. Gençlerde aracını çaldırma korkusu daha fazla BMW sahiplerinin yüzde 36,8‘i bu korkuyu taşırken, en az korkanlar Fiat (Yüzde 30), Ford (Yüzde 27,2) ve Renault (Yüzde 23,5) sahipleri oldu. Ortalama olarak her üç kişiden biri bu korkuyu yaşarken, Pazar arasştımacıakrı bu korkunun 30 yaş altı gençlerde ve kadınlarda yüzde 41 ile 43’e kadar yükseldiğini belirledi. Audi sahiplerinin korkmaları nedensiz değil 2013 yılı araç hırsızlığı sayılarına bakıldığında Audi sahiplerinin korkularının nedensiz olmadığı ortaya çıkıyor. 2013’de 6 bine yakın Volkswagen marka araçlar çalınırken, 2841 Audi ve 2748 BMW marka araç çalınmıştı.2013 yılında çalınan Audi sayısı bir yıl öncesine göre yüzde 24 artmıştı. Audi’ni özellikle spor arabaları S4, S3 ve S5 en çok çalınan araçların başında geliyor. BMW X6 çalınma rizikosu en büyük olan araç Alman Araç Sigortaları Birliği (GDV)’ın yayınladığı 2013 rakamlarına göre, araç mafiasının en çok severek çaldığı araç modelleri sırasıyla: 1) BMW X6 2) Lexus RX 350 3) BMW X5 4) BMW M3 5) Range Rover Sport 6) Toyota Land Cruise 7) Audi S4 8) VW Minibüs T4 9) VW Minübüs T5 10) BMW 3 serisi (335d)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.