Ermeniler Karabağ'da ağır silahlarla saldırdı, 12 Azeri askeri şehit

Karabağ'da çatışmalar yeniden şiddetlendi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı: "Ermenistan ile çatışmalarda 12 askerimiz şehit oldu" 100 kadar Ermeni askerinin öldürüldüğü ya da yaralandığı bildiriliyor.

02 Nisan 2016 Cumartesi 20:19
Ermeniler Karabağ'da ağır silahlarla saldırdı, 12 Azeri askeri şehit






Ermeniler Karabağ'da ağır silahlarla saldırdı, 12 Azeri askeri şehit


Karabağ'da çatışmalar yeniden şiddetlendi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı: "Ermenistan ile çatışmalarda 12 askerimiz şehit oldu"

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ermenistan ile sınır hattında çıkan çatışmalarda dün geceden bu yana 12 Azerbaycan askeri şehit oldu" denildi. Açıklamada, Ermenistan ordusunun Azerbaycan mevzilerine 82 ve 120 milimetrelik havan topları, top ve büyük çaplı silahlarla ateş açtığı bildirildi. Ermenistan tarafından yapılan atışlarda 12 Azeri asker ile bir sivil vatandaşın hayatını kaybettiği belirtildi.

Bakanlık, Ermenistan tarafından gerçekleştirilen bu tahribatın önlenmesi, sivil halkın güvenliğinin sağlanması amacıyla, Ağdere-Terter-Ağdam ve Xocavend-Füzuli yönünde cevap ateşi verilerek stratejik öneme sahip birkaç tepe ve yerleşim birimlerinin alındığını duyurdu.

YÜZDEN FAZLA ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bakanlık, Ermenistan'a ait 6 tank, 15 topçu ünitesi ve takviye mühendis düzeneklerinin imha edildiğini; yüzden fazla Ermeni askerin öldürüldüğünü çok sayıda askerin de yaralandığını duyurdu.

Bakanlık çatışmalar sırasında operasyona dahil edilen 1 adet Mi-24 helikopterin Ermeniler tarafından vurularak düşürüldüğünü bildirdi.

ERMENİSTAN BASINI: AZERBAYCAN ORDUSU SEYSULAN VE TALIŞ’TA KONTROLÜ ALDI

Ermeni basını, Azerbaycan'ın Seysulan ve Talış yerleşim noktalarında kontrolü ele geçirdiğini yazdı.

AZERBAYCAN- ERMENİSTAN TEMAS HATTINDA YAŞANAN SICAK ÇATIŞMALAR GÜNE DAMGASINI VURDU

Ermenistan temas hattında yaşanan sıcak çatışmalar güne damgasını vurdu. Temas hattında ateşkesin sağlandığı 1994 yılından bu yana en şiddetli çatışmalar yaşandı. Ermenistan sivil hedefleri vurdu. Ermenistan’ın sivil yerleşim yerlerini hedef alması üzerine, Azerbaycan silahlı Kuvvetleri karşı atağa geçti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, temas hattındaki çatışmalarda sivil halktan ölen ve yaralananlar olduğu belirtirken, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nce karşı hamleye geçildiği ve stratejik öneme sahip bazı noktaların kontrol altına alındığı belirtildi. Çatışmalarda Ermenistan’a ait 6 tank, 15 topçu bataryası ve takviye düzeneklerinin imha edildiği, 100’den fazla Ermeni askerinin de öldüğü ve ya yaralı olduğu bildirildi. Çatışmada, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinden 12 askerin şehit olduğu açıklandı. Yapılan açıklamada, 1 adet Mi-24 helikopterin vurulduğu, 1 adet tankın da mayın patlaması sonucu kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev’i aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i telefonla arayarak, şehit olan askerlerle ilgili taziye dileklerini iletti. AGİT Misk gurubu eş başkanları tarafları çatışmaları derhal durdurmaya ve sağduyulu davranmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Washington'da bu sabah Aliyev'i telefonla arayarak, Ermenistan ile sınır hattında çıkan çatışmalarda Azerbaycan askerinin şehit düşmeleriyle ilgili olarak taziye dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatlarını kaybeden Azeri askerlerine şahsı ve Türk halkı adına Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilediği kaydedildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.