Finlandiya’da polis öldürülen 3 Türkle ilgili sır perdesini kaldırmaya çalışıyor (2)

GÖZALTINDAKİ TÜRK Türkiye’nin Helsinki Büyükelçiliği’nden yapılan  açıklamada, Laukaa kasabasında pizza restoranı sahibi Aziz Şekersöz ve Asiye Şekersöz ile restoranda çalışan Kübray Köneç’in öldürülmesiyle...

02 Mart 2015 Pazartesi 13:43
Finlandiya’da polis öldürülen 3 Türkle ilgili sır perdesini kaldırmaya çalışıyor (2)






GÖZALTINDAKİ TÜRK
Türkiye’nin Helsinki Büyükelçiliği’nden yapılan  açıklamada, Laukaa kasabasında pizza restoranı sahibi Aziz Şekersöz ve Asiye Şekersöz ile restoranda çalışan Kübray Köneç’in öldürülmesiyle ilgili Finlandiya makamlarıyla sürekli temasın sürdürüldüğü belirtildi. Büyükelçiliğin, açıklamasında şöyle denildi:
"Finlandiya’da Helsinki’ye yaklaşık 280 kilometre mesafede bulunan Jyvaskyla şehrinin Laukaa kasabasındaki bir pizza restoranında 1 Mart'ta 3 vatandaşımız hayatlarını kaybetmişlerdir. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız Aziz Şekersöz, Asiye Şekersöz ve Kübray Köneç’tir. Polis henüz olay hakkında resmi bir açıklama yapmamıştır. Soruşturma devam etmekte olup, Türk vatandaşı bir şüpheli gözaltında tutulmaktadır. Polisin resmi açıklama yapması beklenmektedir."
Pazar günü saat 01.30 sıralarında meydana gelen olay sırasında restoran sahipleri Aziz Şekersöz ve Asiye Şekersöz ile restoranda çalışan Kübray Köneç öldürülmüş, olay yerine gelen polis elleri kanlı bir şahsı gözaltına almıştı. Gözaltına alınan şahsın Türk olduğu ortaya çıktı. Polis cinayetin alacak verecek yüzünden çıkmış olabileceğini ancak, siyasi yada kan davası cinayeti olasılığı üzerinde de durulduğunu ve bazı kişilerin ifadelerinin alındığını bildirdi.
CHP'Lİ TEKİN KINADI
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin saldırıyı kınadı ve yetkilileri sorumlu olmaya davet etti. Tekin, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız sahipsiz değildir" dedi.
Tekin’in verdiği bilgiye göre, Aziz Şekersöz ve eşi Asiye Şekersöz’ün çalıştırdıkları Finlandiya’daki restauranta kimliği henüz belirlenemeyen kişiler saldırdı. Aziz Şekersöz, eşi Asiye Şekersöz ve bir çalışan bıçaklı saldırıya sonucu öldü. Saldırının ardından Finlandiya polisi geniş kapsamlı bir araştırma başlattı ancak açıklama yapmadı. Acılı ailenin yakınları, Tekin’e ulaşarak konu hakkında yardım istediler. Tekin, ailenin verdiği bilgilerin ardından Finlandiya’da bulunan işadamları ile CHP temsilciliğini arayarak konuyu araştırmalarını ve aileye destek olmalarını istedi. Tekin, "Yurt dışında Türkler'e yönelik saldırıların sebebini tüm dünyaya duyurmamız gerekmektedir. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız sahipsiz değildir Aile perişan durumda, maalesef orada bulunan yetkililerimiz konuya duyarsız iletişim sağlanamıyor, biz girişimlerimizi başlattık ailenin yanındayız" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.