Fransa’da yolcu uçağı düştü (ek)

-Alp dağlarına düşen uçakta çoğunlukta Alman ve İspanyol vatandaşı bulunuyordu Barcelona’dan yerel saat ile 09.55 dekalkan ve Düsseldorf kentine giden Germanwings havayollarına ait bir A320 Airbus uçağı kalkışından yaklaşık 45 dakika...

24 Mart 2015 Salı 13:56
Fransa’da yolcu uçağı düştü (ek)






-Alp dağlarına düşen uçakta çoğunlukta Alman ve İspanyol vatandaşı bulunuyordu

Barcelona’dan yerel saat ile 09.55 dekalkan ve Düsseldorf kentine giden Germanwings havayollarına ait bir A320 Airbus uçağı kalkışından yaklaşık 45 dakika sonra Fransız Alplerinde düştü. 1991 yılında filoya katılan uçağın Fransa’nın güneyinde İtalyan sınırına yakın Barcelonette kenti yakınlarına düştüğü belirtiliyor. Uçakta bulunan142 yolcu ve 6 müratabattan kimsenin kurtulmadığı açıklandı. Yetkililer uçakta bulunan yolcularının çoğunluğunun Alman vatandaşı olduğunu duyurdu. Uçakta ayrıca 40’dan fazla İspanyol vatandaşının da bulunduğu ileri sürüldü. Kazada ölenlerin kimliklerinin kısa sürede kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise televizyonda yaptığı konuşmada, kazadan sağ kurtulan olmadığının düşünüldüğünü söyledi. Lufthansa havayollarına ait Germanwings şirketi Barcelona- Düsseldorf arasındaki uçuşları 39.90 avroya yapıyordu.

Uçağın pilotunun saat 10.47 de Provenza kentinde bulunan havaalanındaki kuleye 11.500 metreden 2 bin metreye ani düşüş yapması üzerine acil durum çağrısı yaptığı kaydedildi. Bu acil çağrı üzerine arama çalışmalarına katılan iki halikopterin uçağın enkazına ulaştığı duyuruldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

TV KAYDI

Uçakların arşiv görüntüsü

Havalimanı

Hollande’in açıklaması

Haber Mehmet ÇİFTÇİMADRİD, ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.