GORBAÇOV: RUSYA, ABD VE AB ZİRVE DÜZENLEMELİ

SOVYETLER Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, Rusya, ABD ve AB'nin ön şartlar olmadan ikili zirveler düzenlemelerini teklif etti. Gorbaçov, uluslararası ilişkilerin istikrara kavuşması için küresel sorunlar ve tehditler üzerinde ortak...

10 Aralık 2014 Çarşamba 10:03
GORBAÇOV: RUSYA, ABD VE AB ZİRVE DÜZENLEMELİ






SOVYETLER Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, Rusya, ABD ve AB'nin ön şartlar olmadan ikili zirveler düzenlemelerini teklif etti. Gorbaçov, uluslararası ilişkilerin istikrara kavuşması için küresel sorunlar ve tehditler üzerinde ortak çalışılması gerektiğini kaydetti.
Rus haber ajansı Ria Novosti'ye açıklamalar yapan Gorbaçov, şunları söyledi:
"Rusya ve ABD liderlerine ön koşullar olmaksızın günün gündem konularına ilişkin zirve düzenlemelerini teklif ediyorum. Tüm ilişkiler ve sorunların üzerinden geçmek gerekiyor. Bu iki ülke büyük sorumluluk taşıyorlar. Onlar bu sorumluluklarından kaçarlarsa, dünya zor sonuçlarla karşılaşacak. Aynı şekilde Rusya ve AB arasında zirve düzenlenmesi gerekiyor."
Ukrayna'nın doğusundaki krizin sona ermesi için adımlar atılmasını da teklif eden Gorbaçov şöyle konuştu:
"Birincisi, acil bir şekilde ateşkes ilan edilmesi ve insani felakete bir dur denilmesi gerekiyor. Krizin sona ermesinin temelinde Minsk anlaşması yatıyor. Başka seçeneğimiz yok. Ayrıca, polemiklere ve karşılıklı suçlamalara bir son verilmesi, insani felaketin durdurulması ve bölgede yaralananlara yardım etmek için uluslararası konsorsiyumunun kurulması gerekiyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.