Hackerler 32 milyon çapkını deşifre ettiler

Kimliği belirsiz bilgisayar korsanları, “Ashley Madison” adlı çapkınlık sitesine yönelik tehditleri gerçeğe dönüştürdü. 32 milyon kullanıcının bilgilerini ele geçiren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, eşlerini aldatan...

19 Ağustos 2015 Çarşamba 11:11
Hackerler 32 milyon çapkını deşifre ettiler






Kimliği belirsiz bilgisayar korsanları, “Ashley Madison” adlı çapkınlık sitesine yönelik tehditleri gerçeğe dönüştürdü. 32 milyon kullanıcının bilgilerini ele geçiren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, eşlerini aldatan çapkınları internette deşifre etti. Spiegel Online’ın bildirdiğine göre, açıklanan bilgiler arasında çapkınlık sitesi Ashley Madison’a üye olanların isim, adres, kredi kartı numaraları ve kullanıcı şifreleri ile cinsel yaşamlarına dönük bilgiler bulunuyor.

Pseudonym The Impact Team adlı bilgisayar korsanları grubu, bir ay önce yaptığı açıklamada, sözkonusu sitenin kapanmaması durumunda, kullanıcılarının bilgilerini açıklayacağını duyurmuştu.

Çapkınlık sitesine ait 9.7 Gigabyt büyüklüğündeki bilgileri kimlerin ele geçirerek yayımladığı konusunu FBI ve Kanada polisinin araştırdığı belirtiliyor.

Site yaptığı açıklamada, saldırıyı “özgür düşünceye dönük eylem” olarak nitelendirirken, eylemi gerçekleştirenlerin kişisel ahlakını tüm topluma empoze etmeye çalıştıklarını vurguladı. Hackerler ise, sitenin kadın kullanıcılarının bilgilerinin sahte olduğunu ve üyelerini kandırdığını öne sürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.