İç çamaşırlı kadınlar günü kutlaması

Ünsal TURAN/KOPENHAG, ()- DANİMARKA’nın başkenti Kopenhag’daki 'Ulusal Müze' 100’üncü kadınlar gününü 100 yıllık iç çamaşırı defilesi ile kutladı. Defilede 40 kadın gönüllü mankenlik yaptı. Defilede her kilo,...

09 Mart 2015 Pazartesi 17:08
İç çamaşırlı kadınlar günü kutlaması






Ünsal TURAN/KOPENHAG, ()- DANİMARKA’nın başkenti Kopenhag’daki 'Ulusal Müze' 100’üncü kadınlar gününü 100 yıllık iç çamaşırı defilesi ile kutladı. Defilede 40 kadın gönüllü mankenlik yaptı.
Defilede her kilo, boy ve yaşta kadınlar, 1880 yılından dar ipli korseler, diz üstünde ipek çoraplar, zayıf ve kalçalı kadınlar için paçalı külotlar ile izleyenlerin dikkatini çekti. Defilede 1900 yılı başlarında sanayideki gelişmelerle birlikte kadınlar için imal edilen daha dar korseler de sergilendi. İç çamaşırının tarihinin anlatıldığı defile sırasında birinci ve ikinci dünya savaşı ile birlikte kadınların daha rahat çalışabilmeleri için üretilen iç çamaşırları sunulurken, 1920’lerden itibaren kadınların seksiliğinin ön plana çıkmaya başladığına, kısa diz üstünde çoraplar, kombinezonlar üretildiğine dikkat çekildi. Defile, sutyenin kadın için önemini anlatma ve iç çamaşırlarının bugüne kadar nasıl modernleştiğini podyumda, mankenlerle sunmakla son buldu.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.