İngiltere Yeşil Pasaport'a vizesiz AB istemiş

Avrupa Birliği Türk vatandaşlarına uyguladığı vizeyi kaldırmak için yeniden ayak sürüyor. İngiltere, Yeşil Pasaport taşıyanlar için Schengen dışı ülkelere vizesiz seyahat teklif ettiği ortaya çıktı

13 Haziran 2016 Pazartesi 04:58
İngiltere Yeşil Pasaport'a vizesiz AB istemiş






İngiltere Yeşil Pasaport'a vizesiz AB istemiş

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imza altına alınan anlaşmalar uyarınca Türk Vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti uygulamasında Brüksel ipe un serdi. İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nin AB ile Türkiye arasındaki vize serbestisi anlaşmasına yeşil pasaport sahibi Türkiye vatandaşlarının da dahil edilmesini önerdiği ortaya çıktı.

Sunday Times gazetesinin haberine göre, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Janet Douglas tarafından 5 Mayıs'ta Londra'ya iletilen teklifte, AB ile Türkiye arasında varılan vize serbestisi anlaşmasının yürürlüğe girmesinden sonra İngiltere'nin de tutumunu gözden geçirmesi gerektiği belirtilerek, “Seçeneklerden biri, özel pasaport sahibi Türk vatandaşlarına yeniden vizesiz seyahat imkanının değerlendirilmesi olabilir. Bu riskli, ancak Türkiye'ye önemli bir sembolik jest olur" denildi.

Yeşil pasaport sahipleri, Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyor. Ancak Schengen bölgesi dışında bulunan İngiltere için yeşil pasaportluların da vize alması gerekiyor.

“Referandum sonuna kadar gizlenecekti"

23 Haziran'da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalıp kalmayacağının oylanacağı referandumda ülkenin birlikten çıkması yönünde kampanya yürüten eski bakanlardan Iain Duncan Smith ise teklifin muhtemelen referandum sonrasında açıklanacağını öne sürdü.

Smith, “Türkiye konusunda hiçbir şey olmadığını söylüyorlar. Ama bu belgeler, Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat için resmi planlar yapıldığını gösteriyor. Bunu saklamak ve önemli kararları referandum sonrasına ertelemek küçümseyici bir yaklaşım" dedi.
Son Güncelleme: 13.06.2016 05:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.