İran, 10 Amerikalı askeri rehin aldı

Basra Körfezi yeni bir gerginlikle güne başlıyor. İran, kendi kara sularına girdiği gerekçesiyle Basra Körfezi'ndeki 2 küçük Amerikan teknesini ve 10 Amerikalı denizciyi rehin aldı.

13 Ocak 2016 Çarşamba 01:56
İran, 10 Amerikalı askeri rehin aldı






İran, 10 Amerikalı askeri rehin aldı

Basra Körfezi yeni bir gerginlikle güne başlıyor. İran, kendi kara sularına girdiği gerekçesiyle Basra Körfezi'ndeki 2 küçük Amerikan teknesini ve 10 Amerikalı askeri rehin aldı.

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon tarafından yapılan açıklamada teknik bir arıza nedeniyle Amerikan teknelerinin İran kara sularına sürüklendiği ve teknelerle irtibatın kesildiği açıklandı. Pentagon ayrıca teknelerin ve mürettebatın Basra Körfezi'ndeki Farsi Adası'nda tutulduğu ve girişimlerin ardından serbest bırakılacağını açıkladı. ABD'li yetkililer teknelerin eğitim görevinde olduğunu açıkladılar.
Öte yandan İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile telefon görüşmesi yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, durumun kazara meydana geldiğini ve bir art niyetin olmadığını ifade etti. Cevad Zarif'in de Kerry'ye teknelerin kısa süre içerisinde bırakılacağı yönünde güvence verdiği öğrenildi.

Son Güncelleme: 13.01.2016 01:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.