İranlı hacılar protesto edince Mescid-i Nebevi boşaltıldı

Suudi Arabistan'da meydana gelen facianın ardından ülkelerine dönmeye hazırlanan İranlı hacıların protesto girişimi askeri birliklerin sert müdahalesine neden oldu.

02 Ekim 2015 Cuma 01:11
İranlı hacılar protesto edince Mescid-i Nebevi boşaltıldı






İranlı hacılar protesto edince Mescid-i Nebevi boşaltıldı

Suudi Arabistan'da meydana gelen facianın ardından ülkelerine dönmeye hazırlanan İranlı hacıların protesto girişimi askeri birliklerin sert müdahalesine neden oldu. Şeytan taşlama dönüşünde en az 400 İranlı hacının hayatını kaybetmesini protesto eden İranlı'lar Mescid-i Nebevi'den dışarı çıkarıldı. Mekke'de gösteri girişimi tansiyon yükseltiyor.

Hac faciasının ardından İran vatandaşı çok sayıda kişinin gösteri yapacağı gerekçesiyle Mescid-i Nebevi'den çıkarıldığı haberleri geliyor.

Suudi Arabistan'daki Mina faciasının ardından 400 İran vatandaşının ölmesini protesto etmek için toplanan İranlı hacılara karşı Suudi polisi "Mescid-i Nebevi"yi boşaltmaya başladı.
Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde, Kurban Bayramı'nın birinci günü, Mina'da meydana gelen izdihamda 400 vatandaşını kaybettiğini açıklayan İran makamlarından Suudi yetkililere tepkiler günlerdir sürüyordu.

Hürriyet'in haberine göre, bu akşam Medine'de dünyanın en büyük camisi olan ve Muhammed peygamberin kabrinin bulunduğu "Mescid-i Nebevi"de miting yapmaya hazırlanan İranlı hacıların eylemine karşı, Suudi polisi camini bulunduğu alanı boşaltmaya başladı.

Camiinin içi ve çevresi polis ablukasına alındı. Camide namaz kılanlar dışında avludaki herkesi dışarı çıkardı. Şu anda "Mescid-i Nebevi" Suudi askerlerin denetimi altında.

31 Temmuz 1987'de İranlı hacılar ve Suudi güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonucu 400 kişi yaşamını yitirmişti.
Son Güncelleme: 02.10.2015 01:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.