İsveç Meclis Başkanı Urban Ahlin, Kosova’da

KOSOVA Meclis Başkanı Kadri Veseli, Kosova ziyaretini gerçekleştiren İsveç Meclis Başkanı Urban Ahlin’i makamında kabul etti. Görüşme ardından düzenlenen ortak basın toplantısında iki Meclis Başkanı Veseli ve Ahlin’nin gündeminde...

23 Şubat 2015 Pazartesi 17:19
İsveç Meclis Başkanı Urban Ahlin, Kosova’da






KOSOVA Meclis Başkanı Kadri Veseli, Kosova ziyaretini gerçekleştiren İsveç Meclis Başkanı Urban Ahlin’i makamında kabul etti.
Görüşme ardından düzenlenen ortak basın toplantısında iki Meclis Başkanı Veseli ve Ahlin’nin gündeminde vizelerin liberalleştirilmesi konusu vardı. Basın toplantısında ilk olarak söz alan Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, İsveç’in devlet oluşum sürecinde Kosova’ya sunduğu sürekli desteği için teşekkür etti ve Avroatlantik strüktürlerine entegrasyonu sürecinde de bu desteğin devam etmesinin önemine işaret etti. Veseli, mevkidaşı Urban Ahlin’den, Kosova için vizelerin kaldırılması talebini ileterek: "Kosovalılar'ın ülkeden kaçışı, vizelerin serbestleştirilmesi sürecini erteleyecek bir sebep olarak görülmemeli" dedi.
İsveç Meclis Başkanı Urban Ahlin, Kosovalılar'ın serbest dolaşım hakkı kazanması için ülkesinin Kosova’nın vize konusunun liberalleştirilmesini desteklediğini söyledi. Ancak, Ahlin son dönemde yaşanan yasa dışı göçün bu sürece zarar verdiğini de dile getirdi. İsveç Meclis Başkanı, İsveç’te bulunan göçmen Kosovalıların bir iki gün içinde, Kosova’ya gönderileceğini belirtti ve Kosovalıların, ülkelerinden kaçmamaları çağırısında bulundu.
Urban Ahlin ayrıca Kosova ve Sırbistan arasındaki diyalogdan çıkan anlaşmaların uygulanmasının, Kosova için vizelerin liberalleştirilmesini doğrultusunda büyük önem taşıdığını vurguladı. Kosova ziyareti kapsamında İsveç Parlamento Başkanı Urban Ahlin, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve Başbakan İsa Mustafa ile de görüştü.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.