İtalya ve Tunus arasında Bardo Müzesi faili muamması

DIŞ HABER - İtalya ve Tunus arasında Bardo Müzesi faili muamması Esma Çakır - Roma / TUNUS’ta 24 kişinin öldüğü Bardo Müzesi saldırısının faillerinden biri olduğu iddiasıyla İtalya’da tutuklanan 22 yaşındaki Faslı Abdülmecid...

22 Mayıs 2015 Cuma 14:50
İtalya ve Tunus arasında Bardo Müzesi faili muamması






DIŞ HABER - İtalya ve Tunus arasında Bardo Müzesi faili muamması Esma Çakır - Roma / TUNUS’ta 24 kişinin öldüğü Bardo Müzesi saldırısının faillerinden biri olduğu iddiasıyla İtalya’da tutuklanan 22 yaşındaki Faslı Abdülmecid Touil konusunda, iki ülke arasında tam bir muamma yaşanıyor. Milano yakınlarındaki Gaggiano’da Çarşamba günü tutuklanan Abdülmecid Touil’in, 17 Şubat’a bir göçmen teknesiyle İtalya’ya geldiği tespit edilmiş, teknedeki fotoğrafı da basına yansımıştı. Tunuslu yetkililer, 18 Mart’taki Bardo Müzesi saldırında parmağı olduğu ve Libya’dan getirdiği silahları, olaydan kısa süre önce Tunus’ta teröristlere temin ettiği gerekçesiyle Touil’in kendilerine iadesini talep ediyor. İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano da, başarılı bir operasyonla faili yakaladıklarını ve suçlamalar konusunda güçlü deliller bulunduğunu söylemişti. Ancak soruşturmayı yürüten İtalya’daki savcılık, ilk etapta, İtalya’ya ulaştıktan sonra nereye gittiğinin tam olarak bilinmediği Touil’in, olay tarihinde ve hemen öncesi ile sonrasında bu ülkede olduğunu tespit etti. Milano’da yaşayan ailesi ile kayıtlı bulunduğu dil kursundaki öğretmen ve öğrenciler, Touil’in o tarihlerde İtalya’da bulunduğu, düzenli olarak derslere katıldığı ve bu ülkeyi hiç terk etmediği yönünde tanıklık yaptı. Touil’in sınıf arkadaşlarından Fatia, “O tarihlerde okulda olduğuna çok eminiz. O bir terörist olabilir mi? Mümkün değil. Cebinde sigara alacak parası bile yoktu” dedi. Bunun üzerine İçişleri Bakanı Alfano, bir yanlışlık olduysa İtalya’nın bu konuda bir sorumluluğu olmadığını, Tunus’un çıkardığı uluslararası arama kararını uyguladıklarını söyledi. Milano Savcılığı, bu durumun netleştirilmesi için soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.