İzmir Uluslararası Delice gurme şehirler Birliği'ne katılıyor

Engin Akgürbüz - Fransa () - Başkanlığı'nı Aziz Kocaoğlu'nun yaptığı ve İzmir Ticaret odası başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir ticaret odasından Cüneyt Güleç ve Ahmet Dönmezler, Profesör Dr, Betül Öztürk, Sırma Güven, Mert Mustafa...

27 Ocak 2015 Salı 11:21
İzmir Uluslararası Delice gurme şehirler Birliği'ne katılıyor






Engin Akgürbüz - Fransa () - Başkanlığı'nı Aziz Kocaoğlu'nun yaptığı ve İzmir Ticaret odası başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir ticaret odasından Cüneyt Güleç ve Ahmet Dönmezler, Profesör Dr, Betül Öztürk, Sırma Güven, Mert Mustafa ilkutluğ, Zeynep Küheylan ve Deniz Dünyaoğulları'ndan oluşan İzmir şehri delegasyonu Dünya Gurme Şehirleri birliğine katılmak üzere Fransa'nın Lyon kentine geldi. Lyon Saint Exupery havalimanında Türkiye Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen ve Fransa Türk Işadamları Kulübü yöneticisi Sedat Kartal tarafından karşılanan heyet Lyon'un dünyaca ünlü ahçısı Paul Bocuse'ün restoranında yemek yediler. Öğleden sonra yaptıkları Lyon şehir turundan sonra Lyon Büyükşehir belediyesinde Belediye başkanı Gerard Collomb ile bir araya geldiler. İzmir'in Delice dünya gurme şehirler Birliği'ne katılması konusunda yapılan toplantıdan sonra mikrofonuna konuşan Belediye başkanları, İzmir ve lyon arasında yapılması planlanan işbirliğinin her iki şehir içinde hayırlı olacağını dile gerirdiler. Başkan Azizi Kocaoğlu yaptığı açıklamada Lyon ile İzmir arasında fuarlar ve gastronomi konusunda işbirliği yapmak için talepte bulunduklarını ve Lyon belediye başkanı Gerard Collomb'u 25 Mart'taki mermer fuarına ve İzmir fuarına, ayrıca 2015 Aralık ayında yapılacak olan turizm fuarında düzenlenecek gastronomi sempozyumuna davet edeceklerini söyledi, Ayrıca Delice gurme kentleri Birliği'ne katılmak için bir protokol imzalanacağını ifade eden başkan Kocaoğlu bu şekilde İzmir ve Ege mutfağını uluslar arası bir birlik içinde tanıtma olanağına sahip olacaklarını belirtti. Lyon Büyükşehir Belediye Başkanı Gerard Collomb, İzmir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Lyon'a SİRHA uluslararası otelcilik ve restorasyon fuarına katılmak için geldiğini, bu vesile ile iki şehir arasında olan ticari ve dostluk ilişkilerini geliştirebilmek için neler yapılabileceğini görüştüklerini söyledi. Başkanlığını Lyon şehrinin yaptığı Delice uluslararası gurme şehirler Birliği'nde İzmir'ide görmekten memnun olduklarını söyleyen Gerarrd Collomb, Fransa'nın Rhone Alpes bölgesi ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 1 miyar 700 milyon Euro seviyesine ulaştığını, bir gün önce SİRHA salonunun açılışını beraber yaptıkları Fransa dışişleri Bakanı Laurent Fabius'unda iki ülke arasındaki ilişkilere çok önem verdiğini söyledi. Eurexpo fuar Alanında yapılan SİRHA otelcilik ve restorasyon fuarı dünyanın önde gelen salonlarından biri, her sene binlerce profesyoneli bir araya getiren salona bu sene Türkiye'den sadece bir firma katılıyor, merkezi İstanbul'da olan AYDIN Kuruyemiş mallarını aynı zamanda Fransa'dada pazarlıyor, şirketin dış pazarlama müdürü Zeynel Abidin Nalbantoğlu mikrofonuna yaptığı açıklamada Türkiye'den daha çok firmanın bu fuara gelerek kendilerini tanıtmaları gerektiğini, Fransa'nın çok büyük bir pazar olduğunu söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.