Kobani'de son durum, IŞİD'e 9 hava saldırısı

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı CENTCOM, ISİD'in Irak ile Suriye'deki mevzilerine perşembe ve cuma günü 9 hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. CENTCOM, koalisyon güçlerinin de katkılarıyla, ABD'nin...

04 Ekim 2014 Cumartesi 01:39
Kobani'de son durum, IŞİD'e 9 hava saldırısı






Kobani'de son durum, IŞİD'e 9 hava saldırısı

Nafiz ALBAYRAK/ NEW YORK, () - ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı CENTCOM, ISİD'in Irak ile Suriye'deki mevzilerine perşembe ve cuma günü 9 hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.
CENTCOM, koalisyon güçlerinin de katkılarıyla, ABD'nin gerçekleştirdiği hava operasyonlarının 6'sının Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik olduğunu ve operasyonlarda Al Hasakah'da bir ISİD garnizonunun, Dayr Az Zawr'in Güneydoğusunda iki tankın, Ar Raqqah'in kuzeyinde iki petrol rafinerisinin ve bir eğitim kampı ile ISİD teröristlerinin yerleşik olduğu bir binanın vurulduğunu belirtti. CENTCOM, ABD Deniz ve Hava Kuvvetleri'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği hava saldırılarına Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliği'nin de destek verdiğini açıkladı.
CENTCOM, Irak'ta da ABD'nin gerçekleştirdiği hava saldırılarında, Sincar bölgesinde 2 silahlı araca, Felluce'de de ISİD'li teröristlere saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.