Kosova Meclisi 4 ülkeden kadın vekilleri ağırladı

Kosova kadın milletvekilleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, 4 komşu ülkenin kadın milletvekillerini Meclis’te ağırladı. Kosova Meclisi’nde, Dünya Kadınlar Günü’nde, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan ve Karadağ’ın...

08 Mart 2015 Pazar 20:52
Kosova Meclisi 4 ülkeden kadın vekilleri ağırladı






Kosova kadın milletvekilleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, 4 komşu ülkenin kadın milletvekillerini Meclis’te ağırladı.
Kosova Meclisi’nde, Dünya Kadınlar Günü’nde, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan ve Karadağ’ın kadın milletvekilleri bir araya geldi. Kosova Meclisi Kadın Milletvekillileri Grubu tarafından tertiplenen buluşmada, kadınların sorunları ele alındı. Kadınlar Günü'nü, Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli de eşi ile birlikte kutladı. Kadın milletvekilleri ile tek tek el sıkışan Veseli, ardından yaptığı konuşmada, kadınların toplumdaki rolünün pekişmesi için kadınların eğitimini, en önemli ihtiyaç olarak niteledi. Kosova’da cinsiyet ayrımcılığın mevcut olduğunu kabul eden Meclis Başkanı Veseli, cinsiyet ayrımcılığın olmadığı bir toplumun tesis edilmesi gereğine de vurgu yaptı.
Kosova Meclis lobisinde düzenlenen törenin ardından, Kosova meclisi kadın milletvekilleri, meclis genel kurulunda bir araya geldi. Toplantıda bu ülkelerde cinsiyet ayrımının ortadan kaldırılması, kadınların hükümet sıralarında daha fazla sayıda yer alması konusunda görüş birliğine varıldı. Kadın milletvekilleri, her ülke yönetiminde kadın kotasının yüzde 30 oranında olmasının gerekliliğini vurguladı.
KADIN HASTALIKLARI HASTANESİNDE PROTESTO
Kosova’da Priştine Jinekoloji Hastanesi'nde çalışan kadın doktor ve hemşireler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların sorunlarına dikkat çekmek için bir protesto gösterisi düzenledi. Protestoya erkekler de destek verdi.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.