‘Mucize’ filmine Bakü’de gala

Ali KAN/ BAKÜ,(azerbaycan),() - AZERBAYCAN’ın başkenti Bakü’de, yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı 'Mucize' filminin galası yapıldı. Bir alışveriş merkezinde yapılan galaya Mahsun Kırmızıgül ile birlikte,...

05 Şubat 2015 Perşembe 00:41
‘Mucize’ filmine Bakü’de gala






Ali KAN/ BAKÜ,(azerbaycan),() - AZERBAYCAN’ın başkenti Bakü’de, yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı 'Mucize' filminin galası yapıldı. Bir alışveriş merkezinde yapılan galaya Mahsun Kırmızıgül ile birlikte, filimde rol alan Ali Sürmeli, filme destek veren Azeri işadamı Mübariz Mansimov'un sahibi olduğu Palmali Holding'in Başkan Yardımcısı İbrahim Nebioğlu’da katıldı.
Gösterimden önce düzenlenen basın toplantısında konuşan Mahsun Kırmızıgül, film hakkında çok konuşmamayı tercih ettiğini ve değerlendirmeyi izleyiciye bıraktığını vurguladı. Kırmızıgül, "Filmin insanlar üzerindeki algısını ben bozmak istemiyorum. Birçok mesaj var. Anlayan anlıyor zaten" dedi.
Filmin Türkiye'de beşinci haftasında 3 milyondan fazla izlendiğine dikkat çeten Kırmızıgül, diğer filmleri olan Beyaz Melek, Güneşi Gördüm, New York'ta Beş Minareden daha çok seyredildiğini dile getirdi. Filminin senaryosunun eski ve gerçek bir hikaye olduğunu belirten, Kırmızıgül konuşmasına şöyle devam etti: "Film 1980’lerde yaşanan bir hikaye ama ben 1960’ları çok sevdiğimden dolayı filmi 1960’lara dayandırdım. Müzik konusuna gelince, aslında ben birçok insanı üzdüm. Bunun farkındayım çünkü müzik yaşantıma başlarken ben, Türkiye’de iyi bir ses sanatçısı olmak için mücadele ettim. Dönem dönem yanlışlarımda oldu dönem dönem iyi şeylerde yaptığım oldu. Neticede gerek Azerbaycan halkı gerek Türkiye'de insanlar beni müzisyen kimliğimle tanıdı. Müziği çok özledim, ama ben aynı anda hem müzik hem film hem albüm yapıp sahneye çıkayım hem de sinema filmi yapacak kadar kendimi çalışkan görmüyorum. Belki müzikte ekonomik anlamda daha güçlü olabilirdim. Çünkü sahneye çıkıp bir saat şarkı söylüyorsunuz inanılmaz paralar kazanıyorsunuz. Ama sinema benim için yeni bir yol. Başarmak zorunda olduğum bir iş. Müzikle sinema bir arada yürümeyeceği için sinemaya tercih ettim. Türkiye’de filmlerin birçoğunda teknik döküntülük var. Türk sinemasında da birçok yönetmenimiz kendi özünden utanma psikolojisi taşıyor. Bende kendi ülkemin gerçek insanlarını ve samimi hikâyelerini çekiyorum ve genelde kırsalda çekiyorum. Bir ülkenin sinemasın en önemli unsurlarından biride kendi yerel hikâyelerini samimi bir dille anlatmaktadır. Ben bunları yaparken de aynı zamanda Hollywood standartlarında çekiyorum. Mesela Güneşi Gördüm filminde sadece bir helikopter sahnesi için Bulgaristan' gittik ve sadece bir dakikalık görüntü için 300 bin Euro verdik. Filimler böyle büyüyor."
Azeri işadamı Mübariz Mansimov'un sahibi olduğu Palmali Holding'in Başkan Yardımcısı İbrahim Nebioğlu, Mahsun Kırmızıgül’ün bundan sonraki yapacağı her filime destek vereceklerini bildirdi. Nebioğlu, Mahsun Kırmızıgül ile dostluklarının 15 yıl öncesine dayandığını hatırlatarak, "Bizim Mahsun Beyle birlikteliğimiz tamamen dostlukla yola çıkarak başladı. Biliyorsunuz ki Palmali dünyanın en büyük taşımacılık şirketlerinden birisi. Taşımacılık şirketi olarak başlayan Palmali şirketler grubu artık, sadece taşımacılıkla kalmadı ve dünyanın en büyük şirketleri arasına girdi. Sadece taşımacılıkla kalmayan şirket, medya alanında, gıda sektöründe, inşaatta, büyük pay aldı. Mahsun Kırmızıgül ilk filmiyle bize geldiğinde biz Mahsun Bey ile eskiden dosttuk zaten. Ondan sonrada bize getirdiği her teklife biz evet dedik ve bundan sonrada diyeceğiz" dedi. 
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.