Papa: Kadınların toplum dışına itildiği bir dünya, kısırdır

KATOLİK Kilisesi lideri Papa Francesco, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadınların toplum dışına itildiği bir dünyanın, kısır olduğunu söyledi. Papa Francesco, geleneksel Pazar duası Angelus kapsamında,...

08 Mart 2015 Pazar 15:44
Papa: Kadınların toplum dışına itildiği bir dünya, kısırdır






KATOLİK Kilisesi lideri Papa Francesco, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadınların toplum dışına itildiği bir dünyanın, kısır olduğunu söyledi.
Papa Francesco, geleneksel Pazar duası Angelus kapsamında, Apostolik Saray’daki çalışma odasının penceresinden, Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan binlerce inanana hitap etti. Duan ardından günün önemine ilişkin konuşan 78 yaşındaki ruhani lider, "“Her gün daha fazla insani ve kucaklayıcı bir toplum inşa etmek için uğraşan tüm kadınları selamlıyorum. Ayrıca Kilise’de çalışan ve bin bir şekilde İncil’e şahadet eden kadınlara da kardeşçe teşekkür ediyorum” dedi.
8 Mart’ın, kadınların yaşamdaki önem ve varlığını pekiştirmek için  fırsat olduğunu ifade eden ruhani lider, "Kadınların toplum dışına itildiği bir dünya, kısır bir dünyadır. Kadınlar sadece hayat vermiyor, bize ötesini görme yeteneğini de aktarıyorlar, onlar ötesini görüyorlar. Onlar, farklı gözlerle dünyayı anlamamızı, daha fazla yaratıcı, sabırlı ve şefkat dolu bir yürekle her şeyi hissetmemizi sağlıyorlar" diye konuştu.
Papa, başta meydanda bulunanlar olmak üzere tüm kadınları özel olarak kutsarken, onlara dua ettiğini ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.