PKK-PYD'li teröristler, Amerika'ya üs için savaşmış!

Amerikan ordusu, PKK'lı teröristler sayesinde Suriye'de 7 askeri üs birden kurdu. Devrimciliğiyle ünlü sosyalist söylemlerden vazgeçmeyen PKK'nın sözde yöneticileri, sömürgeci Amerikan güçlerinin üs kurmasına neden yardımcı olduklarını bir türlü anlatmadılar.

11 Temmuz 2017 Salı 23:08
PKK-PYD'li teröristler, Amerika'ya üs için savaşmış!






PKK-PYD'li teröristler, Amerika'ya üs için savaşmış!

Dünyanın petrol ve doğal gaz yataklarına en yakın noktalara çöreklenen ABD ordusu, terör örgütü DEAŞ tehlikesi sayesinde, bir başka terör örgütü PKK PYD öncülüğünde Suriye topraklarına çöreklendi. ABD ordusu'nun halen Suriye topraklarında hiç bir anlaşmaya gerek duymadan 7 işgal üssü kurduğu iddia ediliyor. Rusya, Şam yönetimi ile çok yakın ilişkiler kurmasına ve karşılıklı ikili anlaşma yaparak bu ülkede 4 askeri üs kurarken, Amerikan yönetimini üs sahibi yapan PKK'lı teröristler Rakka'da ABD bayrağı altında savaşıyor.

PETROL ALANLARINA ENERJİ YOLLARINA ÇOK YAKIN

Amerikan hava kuvvetlerinin çöreklendiği bölgeler, Suriye'nin zengin petrol yatakları ile Irak'ın Akdeniz'e uzanan eski petrol boru hatları güzergahına yakın olması dikkat çekiyor.
ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye'de DEAŞ'a yönelik operasyonları devam ederken, daha önce Suriye'nin kuzeyinde 7 askeri üssü olduğu iddia edilen Amerika'ya ait bir askeri üssün ilk kez fotoğrafları yayınlandı. Üssün, Halep ile Rakka sınırına yakın bir bölgede olduğu ve fotoğrafta üssün içerisinde bir askeri korgo uçağının bulunduğu görüldü.

Suriye'den yayın yapan Almasdar News sitesinde, Amerika ordusunun Halep ile şu anda operasyonun sürdüğü Rakka sınırına yakın yerde bulunan ovadaki askeri üssünün ilk kez çekilmiş fotoğrafları yayınlandı. Fotoğraflarda, ABD bayrağının dalgalandığı hava üssünün etrafının tel örgülerle çevrildiği ve üssün içerisinde çok sayıda askeri araç bulunuyor. Yine hava üssünde ABD ordusuna ait bir askeri korgo uçağının da beklediği görüldü. Haberde, ABD'ye ait askeri hava üssünün bulunduğu alanın Demokratik Suriye Güçleri tarafından kontrol edilen bir alan olduğu da belirtildi.

Daha önce Suriye'nin kuzeyinde değişik yerlerde ABD ordusunun 7, Rus ordusunun ise 4 askeri üssünün bulunduğunu belirtmişti. Amerikan üslerinin kurulduğu bölgeler, Arap coğrafyası içinde en verimli toprakların olduğu tarım arazileri ile ünlü.
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.