Rus uçakları Suriye'yi terk etmeye başladı

IŞİD bahanesiyle Suriye'ye gelen ve binlerce sivilin ölümüne neden olan Rus uçakları bugün ülkeyi terk ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, ilk Rus uçaklarının Suriye'den Rusya'ya uçtuklarını bildirdi.

15 Mart 2016 Salı 11:11
Rus uçakları Suriye'yi terk etmeye başladı






Rus uçakları Suriye'yi terk etmeye başladı

Rusya Savunma Bakanlığı, ilk Rus uçaklarının Suriye'den Rusya'ya uçtuklarını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uçakların grup halinde uçtukları, gruplara personel ve teknik malzemeleri taşıyan Tu-154 veya İl-76 Lider uçakları, onların ardından çeşitli savaş uçaklarının dahil olduğu belirtildi. Bu şekilde uçak grupları Rusya sınırına kadar uçacaklar, daha sonra uçaklar ayrılarak kendi hava üslerine gidecekler. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya 15 Mart'tan itibaren Suriye'deki Rus gruplarının çekilmesi talimatını verdi.

HİMEYMİM HAVA ÜSSÜNDEN ÇEKİLMEYE BAŞLADI

Suriye'nin kuzeybatısındaki Lazkiye'de bulunan Bassel El-Esed hava üssündeki (Himeymim) teknik personel uçakları Rusya'daki hava üssüne gitmek üzere hazırlıyorlar.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Teçhizat ve teknik aletler uçaklara yüklenmeye başlandı. Hava Kuvvetleri Suriye'den çekilmeye başladı" denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya 15 Mart'tan itibaren Suriye'deki Rus gruplarının çekilmesi talimatını vermişti.

Şoygu'nun açıklamalarına göre, tüm operasyon süresinde Rus pilotlar 9 binden fazla uçuş düzenlediler ve bu operasyonlar sayesinde silah sevkiyatının ana yolları kesildi.


Son Güncelleme: 15.03.2016 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.