Schengen'e veda vakti yaklaşıyor: Almanya sınırda aramaya sürdürecek

Almanya, Paris katliamlarınan sonra, Schengen vizesine rağmen serbest dolaşım uygulamasını fiilen durdurması AB ülkelerinin tepkisine neden oluyor.

05 Ocak 2016 Salı 21:57
Schengen'e veda vakti yaklaşıyor: Almanya sınırda aramaya sürdürecek






Schengen'e veda vakti yaklaşıyor: Almanya sınırda aramaya sürdürecek

Avrupa rüyasının en önemli ayaklarından biri olan Schengen uygulaması, Almanya'nın terör olaylarını gerekçe göstererek yürüttüğü sınır aramaları yüzünden tehlikede. Paris katliamının ardından Alman polisinin ülke girişlerinde uygulamaya koyduğu sıkı kontroller, AB içinde ciddi krizlere neden oluyor. Almanya'dan çıkışlarda uygulanmayan aramalar, girişlerde bazen kabusa dönüyor. Almanya'nın taviz vermediği sınır kontrollerin yüzünden dolayı Avrupa'da serbest dolaşımın geleceği de büyük risk altında

ASIL TEHLİKEDE OLAN AVRUPA

Almanya hükümeti ise Schengen eleştirileri yüzünden kendini savunurken, 'Asıl tehlikede olan Avrupa'nın geleceği' yorumunu yapıyor. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Avrupa Birliği’nde (AB) serbest dolaşımı öngören Schengen uygulamasının sığınmacı akınından dolayı tehlikede olduğunu söyledi.

Schaefer, Federal Basın Evi’nde düzenlenen toplantıda Danimarka’nın sınır kontrollerine başlamasına ilişkin bir soru üzerine, Schengen uygulamasının Avrupa’nın son 60 yıldaki en önemli kazanımlardan birisi olduğunu anımsattı.

Avrupa’daki serbest dolaşımın çok yüksek bir değer olduğunu ifade eden Schaefer, "Schengen rejimi çok önemli. Ancak Avrupa’da son aylardaki sığınmacı akını ile başa çıkmakta zorlandığımızdan dolayı bu tehlikede" dedi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de, Schengen uygulanmasının korunması için ortak çözümlere ihtiyaç duyulduğunu, bunun, AB’nin dış sınırlarının daha iyi korunmasını içerdiğini  söyledi.

SCHENGEN HENÜZ ÖLMEDİ

Seibert ve Schaefer, "Schengen öldü mü?" sorusuna karşılık "Hayır" cevabını verdiler.

İsveç ve Danimarka, bugünden itibaren Schengen anlaşmasını askıya alarak, sınırlarda kimlik kontrollerine başlamışlardı.





Son Güncelleme: 05.01.2016 21:59
Anahtar Kelimeler:
AlmanyaAvrupaSchengen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.