Seçim konvoyları Almanya'ya uzadı

Mahmut TOSUN – BERLİN / - Almanya'nın başkenti Berlin'de seçim konvoyu oluşturuldu. Berlin'de AK Parti destekleyen vatandaşlar konvoy oluşturarak başkent Berlin'de tur attı. Sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya gelen grup,...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 15:53
Seçim konvoyları Almanya'ya uzadı






Mahmut TOSUN – BERLİN / - Almanya'nın başkenti Berlin'de seçim konvoyu oluşturuldu. Berlin'de AK Parti destekleyen vatandaşlar konvoy oluşturarak başkent Berlin'de tur attı. Sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya gelen grup, önce arabalarını parti flamaları ve Türk bayraklarıyla süsledi. Polisten gerekli izinler alındı, güzergah belirlendi ve yola çıkıldı. Arabaların klaksonları çalınarak Berlin sokaklarında turlar atılırken oluşan manzara Türkiye'deki seçim atmosferini aratmadı. Hazirandaki genel seçimlerde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın da ilk kez oy kullanabilecek olması, Türkiye'deki seçim havasını ve heyecanını yurt dışına taşıdı. Özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı şehirlerde kurulan parti irtibat bürolarıyla, gerçekleştirilen siyasi panellerle, sokaklarda dağıtılan parti broşürleriyle seçim heyecanı yaşatılıyor. Buna son olarak Berlin'de düzenlenen seçim konvoyları da eklenince, Almanya bir ilkle daha tanışmış oldu. Yoldan geçen Almanlar'ın şaşkın bakışları arasında, arabalarla seçim turu atan AK Partililer, Türkler'in yoğun olarak yaşadığı semtler üzerindeki geniş güzergahtan geçerek Berlin Türk Konsolosluğu'na gittiler ve burada oylarını kullandılar. Berlin'de oluşturulan seçim konvoyuna öncülük eden UETD Berlin Başkanı Sinan Kaplan, 50 sene sonra yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına seçme hakkı tanınmış olmasını coşkuyla kutlamak istediklerini belirtti. Türk seçmenleri bilinçlendirmek adına bu konvoyu düzenlediklerini söyleyen Kaplan, “Halkımızın yaşadığı yerlerde dolaşıp, vatandaşımızın heyecanını seçime yönlendirmek, demokratik hakkımızı kullanmak, bunu onlara tekrar hatırlatmak adına bu seçim konvoyunu düzenledik”dedi. Yaklaşık 50 sene önce Almanya'ya göç eden Türkler'le birlikte pek çok yenilikle tanışan Almanya, belki bu sayede yeni bir seçim çalışması ile de tanışmış oldu. Kimbilir, belki bir sonraki Almanya Genel Seçimleri'nde, Almanya sokaklarında seçim konvoyu oluşturarak, arabalarıyla tur atan, CDU Partisi seçmenleri ya da SPD Partisi seçmenleri ile karşılaşabiliriz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.