Son Depremler, Güney Amerika 7.8'lik depremle sarsıldı

10 Ocak 2018 Çarşamba 07:00
Son Depremler, Güney Amerika 7.8'lik depremle sarsıldı






Son Depremler, Güney Amerika 7.8'lik depremle sarsıldı


Honduras'ta meydana gelen şiddetli deprem Güney Amerika ülkelerinde hissedildi. Deprem sonrası tsunami uyarısı geldi.

Güney Amerika ülkeleri Honduras'ta meydana gelen, 7.6 şiddetindeki depremle sarsıldı. Deprem bazı istasyonlar tarafından 7.8 olarak duyruldu.. Deprem sonrası bölgede tsunami uyarısı yapıldı

Son Dakika Deprem

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Richter ölçeğine göre 7.6 büyüklüğündeki depremin Honduras kıyılarını vurduğunu ve depremin Barra Patucca sahillerinin kuzeydoğusunda meydana geldiğini açıkladı. Depremle ilgili şu ana kadar ölü, yaralı veya hasar bildirilmedi.  

Son Depremler

Şiddetli deprem nedeniyle Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Honduras'ın yanı sıra Porto Riko ve Virgin Adaları için bir Tsunami uyarısı yayınladı. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi,  depremin şiddetini önce 7.8 büyüklüğünde açıklarken daha sonra ise 7.6 olarak değiştirdi.

KARAYİPLER DENİZİ'NDE 7.6 ŞİDDETİNDE DEPREM

 Orta Amerika ülkelerinden Honduras kıyıları, 7.6 şiddetindeki depremle sarsıldı. Depremin Karayipler Denizi çevresindeki ülkelerde tsunamiye neden olabileceği bildirildi.
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Karayipler Denizi'nde, Honduras'ın Barra Patucca kıyıları açıklarında 7.6 şiddetinde deprem meydana geldiğini açıkladı. Şu ana kadar ölü, yaralı ve hasar bildirilmezken, Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Honduras'ın yanı sıra Porto Riko ve Virgin Adaları için bir Tsunami uyarısı yayınladı.

Son Güncelleme: 10.01.2018 04:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.