Suriye'de müdahale beklentisi: Rus füzeleri savaşa hazır

Doğu Guta'daki kimyasal katliamın ardından Rusya, ABD tarafından füze saldırısı ya da başka müdahaleye karşı Suriye'de askeri pozisyonunu değiştiriyor.

08 Nisan 2018 Pazar 23:40
Suriye'de müdahale beklentisi: Rus füzeleri savaşa hazır






Suriye'de müdahale beklentisi: Rus füzeleri savaşa hazır


Esad rejiminin Doğu Guta'da zehinli gazla 80'den fazla sivili katletmesinin ardından, bu ülkede bulunan Rus askeri üsleri alarma geçirildi.

Suriye'de bulunan Rus füze savunma S-400 sistemi aktive edildi. İki motorlu yüksek irtifa önleme uçağı olan MIG-31'ler de 24 saat devriye geziyor. Esad rejiminin ABD füzelerin 
menzilinde 20 kritik bölge ve üssü olduğuna dikkat çekiliyor. 

Üslerin bazılarında Rus askeri varlığının bulunduğu da gelen bilgiler arasında. ABD'nin Rus askerlerinin olmadığı bölgeleri hedef alabileceği belirtiliyor. Suriye içindeki Rus askeri varlığı olan tüm üslerde kırmızı alarm verilmiş durumda. Olası bir ABD müdahalesine karşı ABD donanmasına ait gemi ve uçaklara karşı ateş açılacağı ileri sürülüyor.

ABD'nin olası Esad askeri noktalarını Akdeniz'deki gemilerinden vurabileceği tahmin ediliyor. ABD'nin bu hareketle hem Rusya hem İran'a da bir cevap vermek istediği yorumları dikkat çekiyor.

BMGK ACİL TOPLANTIYA ÇAĞRILDI

Doğu Guta'da kimyasal katliamın ardından Fransa, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na (BMGK) Doğu Guta için acil toplantı çağrısı yaptı.
Esad rejiminin Doğu Guta’ya yaptığı son saldırısında kimyasal silah kullanması iddiaları sebebiyle Fransa’nın önderliğinde 9 ülke Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna (BMGK) acil toplantı çağrısında bulundu. 

Esad rejimi dün Doğu Guta’ya yaptığı ve 75 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kimyasal silah kullanıldığının iddia edilmesi üzerine, bugün önderliğini Fransa’nın yaptığı 9 ülke Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna acil toplantı çağrısında bulundu. Fransa’nın önderliğinde gerçekleşen talebe ABD, İngiltere, Kuveyt, İsveç, Polonya, Peru, Hollanda ve Fildişi Sahili de destek oldu. 

Fransız Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian büyük kaygı duyduklarını dile getirirken, Fransa’nın kimyasal kullanımı ile mücadele konusunda tüm sorumluluklarını alacağını söyledi. 
Bununla birlikte Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un kimyasal saldırı konusunda daha önce “kırmızı çizgimizdir” dediği ve böyle bir saldırının kanıtlanması durumunda gerekeni yapacağını ifade ettiği biliniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.